RAZVOJ MREŽE KLJUČAN ZA USPEH TELEKOMUNIKACIONOG SEKTORA Digitalizacija pruža mogućnost za stvaranje konkurentnih kadrova

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

24.11.2020 20:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

RAZVOJ MREŽE KLJUČAN ZA USPEH TELEKOMUNIKACIONOG SEKTORA Digitalizacija pruža mogućnost za stvaranje konkurentnih kadrova RAZVOJ MREŽE KLJUČAN ZA USPEH TELEKOMUNIKACIONOG SEKTORA Digitalizacija pruža mogućnost za stvaranje konkurentnih kadrova
Za uspeh telekomunikacionog sektora ključan je razvoj mreže, izjavila je na svečanom otvaranju 28. konferencije TELFOR ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. Ona... RAZVOJ MREŽE KLJUČAN ZA USPEH TELEKOMUNIKACIONOG SEKTORA Digitalizacija pruža mogućnost za stvaranje konkurentnih kadrova

Za uspeh telekomunikacionog sektora ključan je razvoj mreže, izjavila je na svečanom otvaranju 28. konferencije TELFOR ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je napomenula da i u pandemijskom periodu resorno ministarstvo nastavlja sa projektima izgradnje infrastrukture, podsetivši da su prošle nedelje potpisani prvi ugovori sa operatorima za projekat zajedničke izgradnje širokopojasnog fiksnog pristupa u ruralnim područjima, čija je realizacija planirana do 2022. godine.

„Na prvom u nizu javnih poziva obuhvaćeno je 34 naselja sa oko pet i po hiljada domaćinstava, dok celokupna prva faza predviđa oko 600 naselja za koja ne postoji komercijalni interes za izgradnju mreže, i omogućava ne samo uključivanje svakog građanina u digitalno savremeno okruženje, već i ravnomeran razvoj privrede, poljoprivrede, preduzetništva i ukupne digitalne ekonomije“, naglasila je Matić.

Internet provajder
Foto: Pixabay.com

Ona je ukazala i na značaj projekta „Povezane škole“ koji će omogućiti digitalizaciju celokupnog obrazovnog sistema stvarajući uslove za razvoj konkurentnih kadrova u globalnim okvirima digitalne budućnosti. Matić je istakla da je do sada izgrađena lokalna računarska mreža u oko 900 škola, sa više od 20.000 učionica.

Inače, tradicionalni Telekomunikacioni forum TELFOR je internacionalni godišnji skup stručnjaka koji rade u oblastima telekomunikacija i informacionih tehnologija, u okviru kojeg se razmatraju sva relevantna pitanja telekomunikacija – od tehničkih, razvojnih, regulatornih i ekonomskih, kao i pitanja proizvodnje opreme, usluga, servisa i funkcionisanja sistema.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...