„RECESIJA“ HRVATSKOG TURIZMA U martu pad od skoro 80 odsto

RegionVesti

8.5.2020 15:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

„RECESIJA“ HRVATSKOG TURIZMA U martu pad od skoro 80 odsto „RECESIJA“ HRVATSKOG TURIZMA U martu pad od skoro 80 odsto
Zbog posledica epidemije korona virusa, u martu je u Hrvatskoj u komercijalnim turističkim objektima registrovano samo oko 104 hiljade dolazaka turista, što je pad... „RECESIJA“ HRVATSKOG TURIZMA U martu pad od skoro 80 odsto

Zbog posledica epidemije korona virusa, u martu je u Hrvatskoj u komercijalnim turističkim objektima registrovano samo oko 104 hiljade dolazaka turista, što je pad od 76,8 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, dok je ostvareno 290 hiljada noćenja, što je za 69,3 odsto manje u odnosu na mart 2019.godine, navodi se u saopštenju Državnog zavoda za statistikuk (DZS).

U prva tri meseca ove godine u komercijalnim turističkim objektima ostvareno je ukupno 603 hiljada dolazaka turista, što je pad od 34,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je zabeležno 1,4 miliona noćenja, što je pad od 27,7 odsto u odnosu na isti period 2019.

U Hrvatskoj je u martu ove godine registrovana 61 hiljada stranih gostiju što je za 80,8 odsto manje u odnosu na isti mesec prošle godine, dok su oni ostvarili 184 hiljade noćenja, što je za 72,7 odsto manje nego nego godinu dana pre.

U Hrvatskoj je najveći broj stranih gostiju došao iz Nemačke, a zatim slede gosti iz  Slovenije, Austrije, BIH I SAD.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...