Početna cena 88 miliona KM

Arapske i hrvatske firme zainteresovane za sarajevsku Hidrogradnju

BiznisRegion

23.8.2024 08:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Arapske i hrvatske firme zainteresovane za sarajevsku Hidrogradnju Arapske i hrvatske firme zainteresovane za sarajevsku Hidrogradnju
Nekoliko kompanija, među kojima su i one iz arapskih država, zainteresovane su za kupovinu Hidrogradnje, nekadašnjeg građevinskog giganta, objavio je Klix.ba. Ovu informaciju je... Arapske i hrvatske firme zainteresovane za sarajevsku Hidrogradnju

Nekoliko kompanija, među kojima su i one iz arapskih država, zainteresovane su za kupovinu Hidrogradnje, nekadašnjeg građevinskog giganta, objavio je Klix.ba.

Ovu informaciju je za taj portal iz BiH potvrdio stečajni upravnik Hidrogradnje Zijad Fazlagić, uz podatak da je otkupljeno četiri ili pet primeraka tenderske dokumentacije.

Fazlagić je istakao da su među onima koje su otkupile tu dokumentaciju i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara, Iraka i Hrvatske.

Fazlagić očekuje da će kupoprodajni proces biti uspdšno završen i naglasio da je početna prodajna cijena 88 miliona konvertibilnih maraka (KM).

On je napomenuo da je reč o početnom iznosu koji potražuje kao stečajni upravnik poslednje dve godine.

„Da je ta cena niža, onda radnici ne bi mogli da se izmire, odnosno sav novac bi išao poreskoj upravi“, objasnio je u izjavi za Klix.ba.

Upitan koliko je verovatno da će kupoprodajni proces biti završen u narednih mesec dana, on je odgovorio da će to biti jasno tek kada novac bude uplaćen.

Dodao je i da nije ulazio u to šta rade kompanije koje su zainteresovane za kupovinu Hidrogradnje.

„To je biznis, kao i svaki drugi posao. Kupuje se kapital kojim se kasnije upravlja i to je to“, rekao je Fazlagić.

Hidrogradnja je, kako podseća Klix.ba, sarajevsko građevinsko preduzeće koje je poslovalo širom bivše Jugoslavije, kao i u zemljama širom svijeta. Sa nekoliko hiljada zaposlenih i zaradom u stotinama miliona dolara, radila je na nekim od najzahtevnijih građevinskih projekata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.