Sve informacije o kreditima na jednom mestu

Centralna banka Crne Gore kreirala mCBCG aplikaciju

BiznisRegion

2.8.2024 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Centralna banka Crne Gore kreirala mCBCG aplikaciju Centralna banka Crne Gore kreirala mCBCG aplikaciju
Centralna banka Crne Gore (CBCG) kreirala je mobilnu aplikaciju mCBCG koja omogućava korisnicima da se na jednom mestu informišu o ponudi potrošačkih kredita svih... Centralna banka Crne Gore kreirala mCBCG aplikaciju

Centralna banka Crne Gore (CBCG) kreirala je mobilnu aplikaciju mCBCG koja omogućava korisnicima da se na jednom mestu informišu o ponudi potrošačkih kredita svih kreditnih institucija u Crnoj Gori.

Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Google Play Store platformi, prenosi Mina.

„Informativna lista ponude potrošačkih kredita, pregled ponuda sniženih kamatnih stopa i finansijski rečnik, koji su dosad bili dostupni samo na internet stranici CBCG-a, sada su integrisani u mCBCG aplikaciju putem koje korisnici mogu brzo i jednostavno uporediti kamatne stope svih kreditnih institucija u Crnoj Gori i doneti odluku o kreditu u skladu sa ličnim potrebama i mogućnostima”, navodi se u saopštenju.

Aplikacija obuhvata informacije o ponudama za osam najčešćih vrsta potrošačkih kredita, i to za gotovinske nenamenske kredite, gotovinske kredite za penzionere, stambene, hipotekarne, kredite za rekonstrukciju i adaptaciju, za refinansiranje, za kupovinu motornog vozila i za obrazovanje.

„Podaci koji su dostupni za poređenje uključuju visinu kamatne stope, period otplate, vrstu kamatne stope (fiksna, promenjiva ili kombinovana) i druge važne informacije za korisnike”, rekli su iz CBCG-a.

Aplikacija mCBCG sadrži i pregled ponuda kredita sa sniženim kamatnim stopama, kao rezultat nedavne inicijative CBCG-a koju su prihvatile sve banke u Crnoj Gori.

Aplikacija sadrži i finansijski rečnik koji korisnicima pomaže da bolje razumeju finansijske termine i pojmove.

„Mobilnu aplikaciju CBCG razvio je CBCG tim, sa ciljem da se korisnicima omogući najbolje iskustvo prilikom izbora potrošačkih kredita”, dodaje se u saopštenju.

Cilj CBCG-a je da i putem te aplikacije omogući brže i lakše poređenje ponude bankarskih proizvoda i time doprinese boljoj informisanosti potrošača i većoj zaštiti njihovih prava.

„Povećana transparentnost će, očekujemo, podstaći tržišnu konkurenciju i dovesti do korekcija cenovne politike kreditnih institucija, što će na kraju rezultirati nižim troškovima za korisnike”, ocenili su iz banke.

  • SABRINA

    3.8.2024 #1 Author

    Odlična aplikacija, značiće većini.

    Odgovori

  • Manja

    3.8.2024 #2 Author

    Samo da stvarno bude jednostavno i brzo…

    Odgovori

    • JANA

      4.8.2024 #3 Author

      Moje mišljenje je da hoće, čak će iznenaditi moja predviđanja

      Odgovori

  • HANA

    4.8.2024 #4 Author

    Pa ovo je odlično!

    Odgovori

  • Melisa

    5.8.2024 #5 Author

    Super stvar zaista

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.