povezivanje dve zemlje kroz još intenzivniji dijalog

Crna Gora i Turska jačaju saradnju, dodatno unapređenje u poljoprivredi, šumarstvu…

BiznisRegionSvet

16.11.2023 17:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Crna Gora i Turska jačaju saradnju, dodatno unapređenje u poljoprivredi, šumarstvu… Crna Gora i Turska jačaju saradnju, dodatno unapređenje u poljoprivredi, šumarstvu…
Saradnja između Crne Gore i Turske je sve jača, a akcenat će biti stavljen na zajedničko pronalaženje modaliteta za njeno dodatno unapređenje u poljoprivredi,... Crna Gora i Turska jačaju saradnju, dodatno unapređenje u poljoprivredi, šumarstvu…

Saradnja između Crne Gore i Turske je sve jača, a akcenat će biti stavljen na zajedničko pronalaženje modaliteta za njeno dodatno unapređenje u poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu i drvopreradi, ocenili su resorni ministar Vladimir Joković i turski ambasador Bariş Kalkavan.

Na sastanku je istaknut ogroman potencijal Crne Gore u tim oblastima i dogovorena zajednička delovanja fomiranjem Posebne radne grupe, koja će poslužiti kao platforma za buduće projekte i inicijative, posebno kada je u pitanju upliv investicija iz privatnog sektora Turske u Crnu Goru, prenosi Mina.

„Najavljena je i organizacija posebnog događaja u Crnoj Gori, u cilju pospešivanja ekonomske saradnje, umrežavanja i promocije aktuelnih i budućih projekata, kao i omogućavanje dodatnih prilika za obuku i podizanje administrativnih kapaciteta“, navodi se u saopštenju.

Joković je tokom sastanka predstavio mere agrarne politike, te istakao velike potencijale izvoznih sektora poljoprivrednih proizvoda i dodao da se upravo u tome ogleda šansa za povećanje međusobne spoljno-trgovinske razmene.

Takođe, Joković je potvrdio spremnost za dalje jačanje saradnje, kao i još čvršće povezivanje dve zemlje kroz još intenzivniji dijalog u velikom broju oblasti, posebno na ekonomskom planu.

 • Boba321

  19.11.2023 #1 Author

  Turska je ogromno trziste, treba sve iskoristiti

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Biznis.rs newsletter

  Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

  Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.