Kinezi rado biraju kvalitet i doživljaj na destinaciji

Crna Gora planira multidestinacijske aranžmane kako bi privukla kineske turiste

BiznisRegionTurizam

13.9.2023 13:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Crna Gora planira multidestinacijske aranžmane kako bi privukla kineske turiste Crna Gora planira multidestinacijske aranžmane kako bi privukla kineske turiste
Kineski turisti biraju multidestinacijske proizvode, pa je preporuka da i Crna Gora na taj način definiše svoju ponudu, ocenjeno je na sastanku predstavnika Ministarstva... Crna Gora planira multidestinacijske aranžmane kako bi privukla kineske turiste

Kineski turisti biraju multidestinacijske proizvode, pa je preporuka da i Crna Gora na taj način definiše svoju ponudu, ocenjeno je na sastanku predstavnika Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma (MERT) i Asocijacije Šangaja za trgovinu i turizam (SATT).

Kako je saopšteno na društvenim mrežama ministarstva, Šangaj je ovih dana azijska turistička prestonica i domaćin velikog turističkog događaja – ITB Kina 2023. Na marginama turističke berze, realizuju se brojni sastanci, prenosi Mina.

Predstavnici SATT-a i generalna direktorka Direktorata za razvojne politike u turizmu, Aleksandra Gardašević-Slavuljica, održali su sastanak na temu dalje saradnje Crne Gore i Kine, odnosno Šangaja, najvećeg finansijskog, ekonomskog i turističkog centra te zemlje.

SATT broji članstvo od preko hiljadu ekonomskih i turističkih grupacija iz oblasti hotelijerstva, turističkih investicija i destinacijskog menadžmenta.

„Istakli su da kineske turiste više ne opredeljuje cena turističkih aranžmana, već kvalitet i doživljaj na destinaciji. Biraju multidestinacijske proizvode, pa je preporuka da i Crna Gora na taj način definiše svoju ponudu”, naveli su iz MERT-a.

Nakon detaljne razmene informacija, prisutni su se usaglasili da iskustva izuzetne prakse koja ima Šangaj, prenesu u Crnu Goru, što će biti predmet dalje saradnje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...