Više od 73 odsto kažnjenih izmirilo obaveze

Crnogorski poreznici za dva meseca izrekli kazne u vrednosti od 365.000 evra

RegionU fokusu

26.6.2024 17:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Crnogorski poreznici za dva meseca izrekli kazne u vrednosti od 365.000 evra Crnogorski poreznici za dva meseca izrekli kazne u vrednosti od 365.000 evra
Poreski inspektori su u periodu od 1. maja do 23. juna obavili 674 provere regularnosti poslovanja poreskih obveznika i kod 72 utvrdili nepravilnosti. Po... Crnogorski poreznici za dva meseca izrekli kazne u vrednosti od 365.000 evra

Poreski inspektori su u periodu od 1. maja do 23. juna obavili 674 provere regularnosti poslovanja poreskih obveznika i kod 72 utvrdili nepravilnosti.

Po tom osnovu izdata su 103 prekršajna naloga, sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 365.100 evra, navodi se u saopštenju Poreske uprave (PU) Crne Gore, koje je prenela agencija Mina.

Zaduženje po osnovu novčanih kazni iznosi 178.750 evra, od čega je naplaćeno 131.150 evra ili 73,37 odsto.

„Naplata novčanih kazni odnosi se na 38 poreskih obveznika koji su prihvatili prekršajnu odgovornost i platili izrečene kazne u roku od osam dana“, dodaje se u saopštenju.

Sektor za operativu u oblasti inspekcijskog nadzora PU tokom letnje turističke sezone pojačano prati regularnosti poslovanja poreskih obveznika koji sezonski obavljaju delatnost, sa posebnim akcentom na ugostiteljsku i turističku delatnost.

„Obavljaju se i ciljane kontrole poreskih obveznika, kod kojih su tokom prošle godine utvrđeni prekršaji, ili za koje je poreski organ bio u saznanju da ne evidentiraju promet i ne izdaju račune korisnicima usluga“, stoji u saopštenju, uz napomenu da će „svako odstupanje u sistemu u evidentiranju prometa inicirati njihovu ponovnu kontrolu“.

  • SHALIMAR

    26.6.2024 #1 Author

    Naravno da su platili u roku od 8 dana,krenula sezona..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.