osvojeno 164 nagrade i priznanja

Crnogorski proizvođači na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu ostvarili veliki uspeh

AgrobiznisPreduzetnikRegion

21.5.2024 10:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Crnogorski proizvođači na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu ostvarili veliki uspeh Crnogorski proizvođači na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu ostvarili veliki uspeh
Crnogorski proizvođači su i ove godine na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, ostvarili zavidan uspeh, osvojivši ukupno 164 nagrade i priznanja, saopšteno je... Crnogorski proizvođači na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu ostvarili veliki uspeh

Crnogorski proizvođači su i ove godine na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, ostvarili zavidan uspeh, osvojivši ukupno 164 nagrade i priznanja, saopšteno je iz Privredne komore Crne Gore (PKCG).

Crnogorski proizvođači su osvojili ukupno 164 nagrade i priznanja, uključujući i ona najprestižnija – dva velika šampionska pehara za vrlo visoki kvalitet proizvoda, četiri pehara Novosadskog sajma i 102 zlatne medalje, od čega 37 velikih.

“Velike uspehe postigli su prerađivači mesa sa 40 priznanja i mleka sa 26. Proizvođači alkoholnih pića zavredili su 20 nagrada, crnogorska vina 33, a sjajne rezultate su postigli i proizvodi pčelarstva, voća, žita, ulja, konditori”, navodi se u saopštenju PKCG.

Prema statistici koju vode u komori, reč je o jednom od najuspešnijih nastupa na ovom sajmu u poslednjih nekoliko godina, što govori o sve većoj potvrdi kvaliteta crnogorskih proizvoda u regionalnim okvirima.

PKCG je i ove godine, tradicionalno, organizovala nastup crnogorskih proizvođača na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

“Naša krovna asocijacija, koja okuplja celokupnu poslovnu zajednicu Crne Gore, omogućila je predstavljanje visokokvalitetnih proizvoda crnogorskog agrara na upečatljivom, zajedničkom štandu površine 150 metara kvadratnih koji je komora dizajnirala, zakupila i opremila”, navodi se u saopštenju.

Na taj način su, kako su naveli, još jednom doprineli da naši privrednici potencijalno internacionalizuju poslovanje, prošire tržišta za svoje proizvode, te uspostave kontakte sa partnerima iz regiona i šire, značajne za dalji razvoj ne samo njihovih biznisa, već i crnogorske ekonomije u celini.

“Ne treba posebno isticati važnost učešća crnogorskih izlagača i proizvoda na najvećoj i najznačajnijoj smotri agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi, koja ima gotovo vekovnu tradiciju. Novosadski sajam poljoprivrede je već 91 godinu izuzetno posećena manifestacija, koja podstiče međudržavnu i privrednu saradnju, ali i doprinosi deljenju najnovijih naučnih znanja iz ove oblasti”, navodi se u saopštenju.

Iz PKCG su saopštili da nagrade Novosadskog sajma predstavljaju prestižnu potvrdu kvaliteta proizvoda i stavku u poslovnom portfoliju koja se uvek s ponosom ističe.

PKCG će, kako su najavili njeni predstavnici, u okviru svojih međunarodnih aktivnosti, nastaviti da organizuje slične nastupe crnogorskih kompanija na renomiranim sajamskim manifestacijama širom jugoistočne Evrope i šire, doprinoseći sve većoj prepoznatljivosti visokog kvaliteta crnogorskih proizvoda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.