Podravka prati prilike za akvizicije u Hrvatskoj i regionu

Dalić: Razgovaraćemo o preuzimanju Belja ako bude na prodaju

BiznisRegion

15.12.2023 09:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Dalić: Razgovaraćemo o preuzimanju Belja ako bude na prodaju Dalić: Razgovaraćemo o preuzimanju Belja ako bude na prodaju
Predsednica uprave Podravke Martina Dalić izjavila je u četvrtak da su akvizicije jedan od prioriteta poslovnog razvoja te kompanije, ali nije direktno odgovorila na... Dalić: Razgovaraćemo o preuzimanju Belja ako bude na prodaju

Predsednica uprave Podravke Martina Dalić izjavila je u četvrtak da su akvizicije jedan od prioriteta poslovnog razvoja te kompanije, ali nije direktno odgovorila na pitanje da li je Podravka zainteresovana za kupovinu kompanije Belje, objavio je Seebiz.

Dalić je tokom otvaranja Green Matrix Summita u Osijeku odgovarala na pitanja novinara o tome da li je Podravka, u slučaju prodaje agrobiznisa Fortenova grupe, zainteresovana za kupovinu Belja.

„To ne mogu reći, jer se u ovom trenutku Belje ne prodaje, i ne postoji proces bilo kakve prodaje, a ako se proces otvori, tada ćemo o tome razgovarati“, kazala je Dalić.

Istakla je da je širenje poslovanja sastavni deo Podravkine poslovne strategije, pa zato u toj kompaniji pažljivo prate prilike za akvizicije na hrvatskom kao i u na tržištima susednih zemalja.

„Imamo finansijsku snagu, jer je Podravka nisko zadužena kompanija i nameravamo tu snagu staviti u funkciju akvizicija. U zavisnosti od toga kako će se pojavljivati prilike i kakve će one biti, mi ćemo ih analizirati, ali svakako akvizicije su jedan od prioriteta našeg poslovnog razvoja“, poručila je Dalić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...