EVROPSKA INVESTICIONA BANKA KREDITIRA KORIDOR 5C Za deonicu autoputa kroz FBIH 340 miliona evra

InvesticijeNovacRegionVesti

9.7.2020 10:31 Autor: Ljiljana Begović 0

EVROPSKA INVESTICIONA BANKA KREDITIRA KORIDOR 5C Za deonicu autoputa kroz FBIH 340 miliona evra EVROPSKA INVESTICIONA BANKA KREDITIRA KORIDOR 5C Za deonicu autoputa kroz FBIH 340 miliona evra
Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je Upravi Autocesta Federacije BiH kredit za deonicu autoputa na Koridoru 5C Poprikuše-Medakovo, dužine 36 kilometara. Odobrena finansijska sredstva... EVROPSKA INVESTICIONA BANKA KREDITIRA KORIDOR 5C Za deonicu autoputa kroz FBIH 340 miliona evra

Evropska investiciona banka (EIB) odobrila je Upravi Autocesta Federacije BiH kredit za deonicu autoputa na Koridoru 5C Poprikuše-Medakovo, dužine 36 kilometara.

Odobrena finansijska sredstva su u iznosu od 680 miliona KM (340 miliona evra). Takođe, odobrena je i aplikacija za grant, pa će tako EIB finansirati kompletnu deonicu prema severu.

Foto:Printscreen/youtube.com

„Autoceste FBiH će na ovaj način zatvoriti kompletnu finansijsku konstrukciju Koridora 5C od Zenice do severa, tačnije do granice s RS“, rekao je direktor ove državne kompanije Adnan Terzić, prenosi indikator. ba, pozivajući se na Avaz.

Sada se samo čeka finansijska konstrukcija za deonicu prema jugu, odnosno Hercegovini u koju spada i izgradnja megatunela Pren. Ukupna vrednost ove deonice je 1,4 milijarde evra. Sredstva su, takođe, osigurana, ali se čeka saglasnost Vlade Federacije BiH.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...