crnogorski premijer najavio jačanje saradnje dve države

Filipinske kompanije mogu da koriste Crnu Goru kao hab za svoj budući razvoj

Firme u fokusuRegionU fokusu

2.9.2023 10:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Filipinske kompanije mogu da koriste Crnu Goru kao hab za svoj budući razvoj Filipinske kompanije mogu da koriste Crnu Goru kao hab za svoj budući razvoj
Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je da filipinske kompanije mogu da koriste Crnu Goru kao hab za svoj budući razvoj, i podsetio da Crna... Filipinske kompanije mogu da koriste Crnu Goru kao hab za svoj budući razvoj

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je da filipinske kompanije mogu da koriste Crnu Goru kao hab za svoj budući razvoj, i podsetio da Crna Gora ima aspiracije da uskoro postane članica Evropske unije (EU).

Abazović je, u intervjuu filipinskom CNN-u, ocenio da će Filipini, kao velika država, u narednom periodu imati veliku ulogu u geopolitici, prenosi Mina.

On je kazao da je sa filipinskim predsednikom Bongbongom Markosom pričao o turzimu, ali i o tome kako se može olakšati pristup između dve države.

“U narednom periodu treba treba da razmišljamo o tome kako Filipinci da dođu u Crnu Goru. Mislim da će biti veoma iznenađeni lepotom i bezbednošću naše države. Mislim da bi bilo sjajno ako bismo imali mogućnost da države spojimo direktnim letovima”, smatra Abazović.

On je naveo da je, u poslednje vreme, primetan porast ljudi koji sa Filipina dolaze da rade u Crnu Goru i ostale zemlje regiona.

“Mislim da će se taj broj povećati u narednom periodu. Takođe smo pomenuli da kompanije sa Filipina mogu da koriste Crnu Goru kao hab za budući razvoj”, naveo je Abazović, podsećajući da Crna Gora ima aspiracije da uskoro postane članica EU.

On je rekao da radnici sa Filipina u Crnoj Gori najviše rade u turističkom sektoru.

“Ali pokušavamo da napravimo disperziju naše ekonomije. Mislim da sada raste energetski sektor. Tu će definitivno biti mogućnosti”, kazao je Abazović.

On je rekao da je Crna Gora realizovala dobar projekat – podvodni kabal koji je povezuje sa Italijom.

“Pošto smo mala zemlja, proizvodimo više energije nego što nam treba i mislim da će to (proizvodnja energije) rasti. Svako ko svoju biznis priliku vidi u tom sektoru, ne treba da razmišlja samo o prodaji crnogorskom tržištu, već će imati priliku da ima hab za transport u EU”, kazao je Abazović.

  • VALERIJA

    3.9.2023 #1 Author

    Crna Gora ima zaista potencijala te zašto da se ne iskoristi.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...