GRČKA PRODAJE NAJVEĆE BRODOGRADILIŠTE U ZEMLJI Za Hellenic Shipyards zainteresovane DFC i jedna grčka firma

BiznisRegionVesti

9.10.2020 15:48 Autor: Julijana Vincan 0

GRČKA PRODAJE NAJVEĆE BRODOGRADILIŠTE U ZEMLJI Za Hellenic Shipyards zainteresovane DFC i jedna grčka firma GRČKA PRODAJE NAJVEĆE BRODOGRADILIŠTE U ZEMLJI Za Hellenic Shipyards zainteresovane DFC i jedna grčka firma
Grčka je raspisala tender za prodaju kompanije Hellenic Shipyards, saopštilo je grčko Ministarstvo finansija. U pitanju je najveće brodogradilište u toj zemlji, koje je... GRČKA PRODAJE NAJVEĆE BRODOGRADILIŠTE U ZEMLJI Za Hellenic Shipyards zainteresovane DFC i jedna grčka firma

Grčka je raspisala tender za prodaju kompanije Hellenic Shipyards, saopštilo je grčko Ministarstvo finansija. U pitanju je najveće brodogradilište u toj zemlji, koje je pod prinudnom upravom.

Grčka Vlada obećala je da će sprovesti reforme u odbrambenoj industriji koja posluje sa gubicima i istovremeno ojačati vojnu moć zemlje, prenosi Tanjug pozivajći se na Reuters.

Ova najava usledila je zbog sve većih tenzija između Grčke i Turske, u vezi sa nalazištima gasa u moru u istočnom Mediteranu.

Brod u brodogradilištu
Foto: Pixabay.com

Vlada je saopštila da njeni planovi uključuju restrukturu vojne jedinice Hellenic Shipyards, čije je sedište u Skaramangasu, u blizini Atine.

Prema navodima grčkih vlasti, za kupovinu brodogradilišta su zainteresovane američka Međunarodna razvojna finansijska korporacija (DFC) i jedna grčka kompanija, koje udružene nameravaju da kupe Hellenic Shipyards.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...