Turistički sektor iznenađen, izazov naći radnu snagu

Hoteli u Crnoj Gori beleže dobru bukiranost u postsezoni

BiznisRegionTurizam

8.9.2023 14:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Hoteli u Crnoj Gori beleže dobru bukiranost u postsezoni Hoteli u Crnoj Gori beleže dobru bukiranost u postsezoni
Crna Gora je imala izuzetnu turističku sezonu, koja se nastavlja i dobrim najavama za postsezonu, u kojoj će hotelski kapaciteti biti popunjeni. Ministar ekonomskog... Hoteli u Crnoj Gori beleže dobru bukiranost u postsezoni

Crna Gora je imala izuzetnu turističku sezonu, koja se nastavlja i dobrim najavama za postsezonu, u kojoj će hotelski kapaciteti biti popunjeni.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, rekao je na sednici Vlade Crne Gore da brojke svedoče o jako kvalitetnoj sezoni.

„I na današnji dan, evo septembar je, svako ko ode na primorje može da posvedoči da imamo veliki broj gostiju na plažama i u hotelima. Moram da najavim da su dobre najave i za postsezonu i da su hoteli već bukirani za septembar, oktobar, čak i novembar“, kazao je Đurović, a prenosi Mina.

On je naveo da su u turističkom sektoru iznenađeni takvim bukingom i da sada pokušavaju da reše problem sa radnom snagom.

„To govori da idemo ka onome čemu smo težili, a to je da se sezona produži i da imamo 365 dana sezonu. Ja sam siguran da idemo u tom pravcu“, tvrdi Đurović.

Premijer Dritan Abazović rekao je da je turistička sezona bila izuzetno uspešna i da slobodnog mesta do kraja oktobra nema u hotelima sa pet i četiri zvezdice.

On je rekao i da posebno raduje što je sever zabeležio rekordnu sezonu.

  • ZVONČICA

    8.9.2023 #1 Author

    Mislim iskreno da se nisu proslavili ove godine nesto

    Odgovori

  • SHALIMAR

    8.9.2023 #2 Author

    Odlicna im je sezona bila,a dosta ljudi hoce u septembru da uziva kada nema guzve i nine pretoplo…

    Odgovori

  • DUCA

    10.9.2023 #3 Author

    Odlično ako je tako.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...