HRVATSKA USVOJILA MERE ZA SKRAĆIVANJE RADNE NEDELJE Dostupne samo određenim delatnostima

RegionVesti

8.6.2020 13:10 Autor: Julijana Vincan 0

HRVATSKA USVOJILA MERE ZA SKRAĆIVANJE RADNE NEDELJE Dostupne samo određenim delatnostima HRVATSKA USVOJILA MERE ZA SKRAĆIVANJE RADNE NEDELJE Dostupne samo određenim delatnostima
Republika Hrvatska će firmama plaćati sate koji ne budu bili odrađeni, i to do 4000 kuna (529 evra) po radniku. Ova mera trenutno se... HRVATSKA USVOJILA MERE ZA SKRAĆIVANJE RADNE NEDELJE Dostupne samo određenim delatnostima

Republika Hrvatska će firmama plaćati sate koji ne budu bili odrađeni, i to do 4000 kuna (529 evra) po radniku. Ova mera trenutno se odnosi samo na prerađivačku industriju, a razlog za njeno uvođenje je očuvanje radnih mesta. Mera stupa na snagu u junu i trajaće do kraja ove godine.

Pomoć će dobiti poslodavci koji podnesu zahtev za rad sa skraćenim radnim vremenom za najmanje 10, a najviše 50 odsto radnika za koje ne mogu da obezbede posao sa punim radnim vremenom.

Poslodovac mora zadržati radnike kojima je mera odobrena onoliko meseci koliko je koristio tu meru. Takođe, neće smeti da isplati dividendu, kao ni bonuse menadžerima do kraja 2021. godine.

Osnovni kriterijum da neka kompanija može da aplicira za ovu meru, jeste kvartalni pad prihoda poslovanja od 20 procenta u odnosu na isto tromesečje prošle godine, piše Poslovni.hr.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...