IZ RODITELJSKOG DOMA TEK POSLE TRIDESETE Mladi u Srbiji i regionu se kasnije osamostaljuju

RegionVesti

12.8.2020 14:44 Autor: Julijana Vincan 1

IZ RODITELJSKOG DOMA TEK POSLE TRIDESETE Mladi u Srbiji i regionu se kasnije osamostaljuju IZ RODITELJSKOG DOMA TEK POSLE TRIDESETE Mladi u Srbiji i regionu se kasnije osamostaljuju
Prema podacima Eurostata mladi u Srbiji i gotovo svim zemljama regiona odlaze iz roditeljskog doma tek kada pređu tridesetu. To odnosi i na Crnu... IZ RODITELJSKOG DOMA TEK POSLE TRIDESETE Mladi u Srbiji i regionu se kasnije osamostaljuju

Prema podacima Eurostata mladi u Srbiji i gotovo svim zemljama regiona odlaze iz roditeljskog doma tek kada pređu tridesetu. To odnosi i na Crnu Goru i Severnu Makedoniju.

U Crnoj Gori se osamostaljuju prosečno u dobi od 33,1, Severnoj Makedoniji sa 31,8 godina, a u Srbiji sa 31,1. U Hrvatskoj sa skoro pune 32 godine.

Foto: Pexels.com

Za Bosnu i Hercegovinu nema podataka, ali se pretpostavlja da je ona u nivou proseka zemalja Zapadnog Balkana. Turska mladež roditeljski dom napušta sa 27,5 godina starosti.

Prema istim podacima mladi najranije napuštaju roditeljski dom u Švedskoj, sa nepunih 18 godina starosti.

  • DEKSI

    12.3.2022 #1 Author

    I deluje tako, lakse im je tako, naravno..

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...