Razgovori o mogućoj saradnji sa norveškim partnerima

Izrada vojnih brodova u riječkom brodogradilištu

BiznisRegion

10.11.2021 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Izrada vojnih brodova u riječkom brodogradilištu Izrada vojnih brodova u riječkom brodogradilištu
Predstavnici riječkog brodogradilišta 3. maj i Iskra brodogradilišta iz Šibenika sastali su se sa predstavnicima norveške kompanije Kongsberg Defense&Aerospace, riječke Navis, norveškog Salt Ship... Izrada vojnih brodova u riječkom brodogradilištu

Predstavnici riječkog brodogradilišta 3. maj i Iskra brodogradilišta iz Šibenika sastali su se sa predstavnicima norveške kompanije Kongsberg Defense&Aerospace, riječke Navis, norveškog Salt Ship Design-a i preduzeća MA-RA iz Zagreba kako bi razgovarali o mogućoj saradnji na budućim projektima na Kongsberg Vanguard platformi, prenosi Seebiz.eu.

Sastanku je prisustvovao i poslanik norveškog parlamenta Hakon Blankenborg, koji je iskazao snažnu podršku ove zemlje projektu, a norveški partneri posetili su proizvodne pogone 3. maja i iskazali interes za potencijalne poslovne odnose.

Kako se saznaje iz riječkog brodogradilišta, reč je o razgovorima o mogućoj saradnji na izgradnji višenamenskih modularnih vojnih brodova za koje je, na osnovi predstavljenog projekta, zainteresovano više evropskih zemalja.

Iz 3. maja navode da je, bude li interesa, moguća gradnja takvih brodova i za potrebe domaće ratne mornarice. U brodogradilištu se sada obavljaju radovi na završetku tri ugovorene novogradnje – na brodu za prevoz automobila, tankeru za prevoz hemikalija i polarnom kruzeru, a u toku su razgovori o završetku gradnje i prodaji nedovršenog samoiskrcavajućeg broda za rasuti teret.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...