KORONA NE ZAUSTAVLJA HILTON Počinje gradnja hotela u Sarajevu

InvesticijeRegionVesti

18.4.2020 13:49 Autor: Redakcija Biznis.rs

KORONA NE ZAUSTAVLJA HILTON Počinje gradnja hotela u Sarajevu KORONA NE ZAUSTAVLJA HILTON Počinje gradnja hotela u Sarajevu
Izgradnja luksuznog hotela „Hilton“ u starom gradskom jezgru Sarajeva, kod katedrale „Srca Isusova“, počinje u subotu pripremnim radovima, a završetak objekta se očekuje do... KORONA NE ZAUSTAVLJA HILTON Počinje gradnja hotela u Sarajevu

Izgradnja luksuznog hotela „Hilton“ u starom gradskom jezgru Sarajeva, kod katedrale „Srca Isusova“, počinje u subotu pripremnim radovima, a završetak objekta se očekuje do kraja 2020. godine, izjavio je turski investitor Fatih Kol (Fetih Kol).

„Hotel će biti luksuzan i imaće pet spratova, u sklopu kojih će biti 40 soba, parking od oko 50 mesta… Želeo sam da sve bude kvalitetno. Zbog toga sam odabrao najbolju lokaciju u Bosni i Hercegovini. To mora biti baš luksuzno i stvarati dobru sliku o gradu Sarajevu“, kazao je Kol, prenosi portal klix.ba. On napominje, da će objekat, ukoliko sve bude po planu, biti završen do kraja godine.

„Ne bi trebalo da gradnja bude otežana zbog korona virusa. Pratim nevolje koje su zbog pandemije zadesile ljude širom sveta i nadam se da će sve brzo proći, ali to neće otežati izgradnju. Planirano je da hotel bude završen do kraja godine i moram brzo da radim“, istakao je Kol.

Reč je o hotelu „Hilton Curio“, kategoriziovanom kao gradski biznis hotel. „Cela procedura vezana za papirilogiju je napokon završena i na tome sam zahvalan nadležnima u Opštini Stari Grad i Kantonu Sarajevo. Sve je čisto kao suza i od danas kreću pripremni, a potom i drugi radovi“, naveo je Kol.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.