Projekat ima značajan razvojni potencijal

Kraj izgradnje aerodroma u Bihaću za tri do četiri godine

BiznisInfrastrukturaRegionTurizam

11.4.2023 08:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Kraj izgradnje aerodroma u Bihaću za tri do četiri godine Kraj izgradnje aerodroma u Bihaću za tri do četiri godine
Bihaćki aerodrom mogao bi da bude u funkciji za tri do četiri godine, prema rečima predstavnika kantonskih vlasti u BiH. Naime, premijer Unsko-sanskog kantona... Kraj izgradnje aerodroma u Bihaću za tri do četiri godine

Bihaćki aerodrom mogao bi da bude u funkciji za tri do četiri godine, prema rečima predstavnika kantonskih vlasti u BiH.

Naime, premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić i predsedavajući Skupštine Kantona Jasmin Musić razgovarali su sa Anelom Hadžićem, direktorom Javnog preduzeća “Aerodrom Bihać” o realizaciji projekta izgradnje aerodroma u bihaćkom naselju Golubić.

Anel Hadžić, direktor preduzeća informisao je čelne ljude kantonalne vlasti o svim potrebnim radnjama koje prethode izgradnji aerodromskog kompleksa. Da bi taj proces bio efikasan neophodna je saradnja svih nivoa vlasti kao i značajnija finansijska podrška, prenosi B92.

Kantonalna vlast će, u okviru svojih nadležnosti, angažovano učestvovati u realizaciji potrebnih aktivnosti kako bi bihaćki aerodrom mogao da bude u funkciji za tri do četiri godine, po proceni rukovodstva preduzeća, jer ovaj projekat ima značajan razvojni aspekt za Unsko-sanski kanton.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...