Najveći hrvatski izvoznik voća dobija novog vlasnika

Mađarska kompanija preuzima Rabo d.o.o.

BiznisEUFirme u fokusuRegion

28.7.2023 08:45 Autor: Vladimir Jokanović 0

Mađarska kompanija preuzima Rabo d.o.o. Mađarska kompanija preuzima Rabo d.o.o.
Preduzeće Rabo d.o.o. iz Kneževih Vinograda kod Osijeka, kao najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svežih jabuka, postaje nova članica mađarske Meszaros Grupe u vlasništvu... Mađarska kompanija preuzima Rabo d.o.o.

Preduzeće Rabo d.o.o. iz Kneževih Vinograda kod Osijeka, kao najveći hrvatski proizvođač i izvoznik svežih jabuka, postaje nova članica mađarske Meszaros Grupe u vlasništvu Lorinca Mesaroša (Lorinc Meszaros).

Mađarska kompanija jedan je od najznačajnijih evropskih proizvođača u sektorima stočarstva, ratarstva, mlekarstva, živinarstva i vinarstva, sa više od 50.000 hektara proizvodnih površina, prenosi Seebiz. Meszaros Grupa sada postaje i jedan od regionalnih lidera u proizvodnji i međunarodnoj distribuciji svežeg voća,

Rabo d.o.o. i dalje će nastaviti da radi sa dosadašnjim menadžmentom i zaposlenima, a akvizicija će omogućiti dalje investiranje i zapošljavanje, kao i osnaživanje lokalne zajednice i baranjske privrede. Vlasnik Meszaros Grupe naveo je da je cilj kompanije da Rabo uz očuvanje svog prepoznatljivog brenda i pozicije u proizvodnji voća, bude platforma za budući rast i investicije u sektoru voćarstva.

Nikola Velicki, osnivač i budući izvršni direktor preduzeća Rabo d.o.o. rekao je da u fokusu ostaju visoka produktivnost i kvalitet voća, kao i dugoročno etabliranje kompanije kao renomiranog brenda jabuke na svetskom tržištu. On je istakao da će u dogovoru sa budućim vlasnikom, Rabo zadržati dosadašnji smer i strategiju poslovanja uz razvoj i jačanje kapaciteta.

RABO d.o.o.

Put jabuke 1, 31309 Kneževi Vinogradi , Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
8.548.762,76 (2022)
Broj zaposlenih:
124 (2022)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...