Termoelektrana Pljevlja neće raditi par meseci

Naredna godina biće izazovna za energetski sistem Crne Gore

RegionU fokusu

16.3.2024 10:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Naredna godina biće izazovna za energetski sistem Crne Gore Naredna godina biće izazovna za energetski sistem Crne Gore
Za energetski sistem Crne Gore naredna godina, u kojoj će van mreže više meseci biti Termoelektrana Pljevlja, biće veliki izazov. To je saopšteno na... Naredna godina biće izazovna za energetski sistem Crne Gore

Za energetski sistem Crne Gore naredna godina, u kojoj će van mreže više meseci biti Termoelektrana Pljevlja, biće veliki izazov. To je saopšteno na sastanku predstavnika energetskog sektora sa ministrom energetike i rudarstva, Sašom Mujovićem.

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne gore (EPCG), na sastanku je ocenjeno da se mora naći način kako taj izazov prevazići, kroz saradnju i aktivno učešće svih segmenata sistema, prenosi Mina.

Izvršni direktor EPCG Ivan Bulatović rekao je da je “pred nama veoma izazovan period”.

“Ali sam siguran u to da imamo i znanje i dobru volju da, kroz zajedničko delovanje, koje, između ostalog, podrazumeva aktivne mešovite radne grupe, brzo i efikasno dolazimo do rešenja koja su zadovoljavajuća ne samo za sve segmente energetskog sektora nego i za državu u celini”, istakao je Bulatović.

Sastanku su prisustvovali i čelnici Crnogorskog elektrodistributivnog sistema, Crnogorskog elektroprenosnog sistema, Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne delatnosti i Crnogorskog operatora tržišta električne energije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...