Slovenačka grupacija nudi 22 evra po akciji

NLB podigla ponudu za Addiko za 10 odsto

BankeBerzaRegion

15.7.2024 21:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

NLB podigla ponudu za Addiko za 10 odsto NLB podigla ponudu za Addiko za 10 odsto
Nova Ljubljanska banka (NLB), koja je početkom juna zvanično objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke, sada je ponudu podigla za 10 odsto. Slovenačka bankarska grupacija tako nudi 22 evra... NLB podigla ponudu za Addiko za 10 odsto

Nova Ljubljanska banka (NLB), koja je početkom juna zvanično objavila ponudu za preuzimanje Addiko banke, sada je ponudu podigla za 10 odsto.

Slovenačka bankarska grupacija tako nudi 22 evra po akciji Addiko banke, rekli su iz Ljubljane u saopštenju objavljenom u ponedeljak. U ovu cenu ulazi i dividenda za 2024, a nova ponuda znači da je banka procenjena na 429 miliona evra, piše Bloomberg Adria.

Nova cena je za 15,8 odsto viša od cene Addikovih akcija od 14. maja kada je objavljena NLB-ova namera o preuzimanju akcija.

„NLB ostaje uverena da bi akvizicija Addiko banke pomogla da razvijamo komercijalno bankarstvo, poslovanje sa malim i srednjim preduzećima i digitalizaciju, a omogućila bi nam i indirektan prodor na hrvatsko tržište, što je najveća privreda našeg regiona i most koji nedostaje između Slovenije i drugih tržišta gde poslujemo“, rekao je Blaž Brodnjak, predsednik Upravnog odbora NLB.

Tokom ranije organizovane pres konferencije i Brodnjak i član uprave NLB Archibald Kremser rekli su da je sticanje 75 odsto udela u kapitalu Addiko grupe uslov o kom se ne može pregovarati. Taj detalj se ponavlja i u novom saopštenju.

Takođe se ponavlja i klauzula da je uslov za ponudu i dobijanje odobrenja regulatora na svim tržištima gde posluje Addiko banka.

Rok za prihvatanje je i dalje 16. avgust.

Tagovi
BANKE NLB
  • SUNCE

    16.7.2024 #1 Author

    Krupan kapital ae po svaku cenu jos vise ukrupnjuje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.