NOVE MERE HRVATSKE VLADE Dodatno zaduživanje i kontrola cena, očekivani pad BDP od 9,4 odsto

RegionVesti

30.4.2020 14:01 Autor: Ljiljana Begović

NOVE MERE HRVATSKE VLADE Dodatno zaduživanje i kontrola cena, očekivani pad BDP od 9,4 odsto NOVE MERE HRVATSKE VLADE Dodatno zaduživanje i kontrola cena, očekivani pad BDP od 9,4 odsto
Vlada Hrvatske bi trebalo da donese Nacionalni program reformi 2020. i prateći program konvergencije za 2020. i 2021. godinu. „Vlada Hrvatske usvaja četvrti po... NOVE MERE HRVATSKE VLADE Dodatno zaduživanje i kontrola cena, očekivani pad BDP od 9,4 odsto

Vlada Hrvatske bi trebalo da donese Nacionalni program reformi 2020. i prateći program konvergencije za 2020. i 2021. godinu. „Vlada Hrvatske usvaja četvrti po redu Nacionalni program reformi. Ima deset reformskih prioriteta i 25 mera“, najavio je premijer Andrej Plenković i dodao da ove godine država očekuje pad BDP od 9,4 posto“.

Na dnevnom redu je i akcijski plan za administrativno rasterećenje ekonomije za ovu godinu, kao i dopuna odluke o vanrednim merama kontrole cena za određene proizvode, kao i davanje saglasnosti ministru finansija za dodatno zaduživanje države usled vanrednih okolnosti uzrokovanih epidemijom korona virusa.

Premijer Andrej Plenković je na početku sednice rekao kako je Hrvatska imala jako dobar odgovor na korona krizu. „Svi koji prate taj proces moraju shvatiti šta je bila alternativa“, rekao je i dodao da mere nisu bile prestroge,prenosi Index.hr.

„Želimo da među zemljama koje se jednako bore protiv korona virusa dođe do komunikacije. Ako istu sliku ima Mađarska, Slovačka, Češka, Nemačka, razgovaraćemo o rešenjima i otvaranju granica“, rekao je hrvatski premijer.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.