intenzivnije kontrole tokom letnje turističke sezone u crnoj gori

Od početka pojačanog inspekcijskog nadzora izrečeno više od 2,8 miliona evra kazni

RegionU fokusu

20.8.2024 18:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Od početka pojačanog inspekcijskog nadzora izrečeno više od 2,8 miliona evra kazni Od početka pojačanog inspekcijskog nadzora izrečeno više od 2,8 miliona evra kazni
Uprava za inspekcijske poslove (UIP), od početka pojačanog nadzora u letnjoj turističkoj sezoni, izrekla je ukupno 2,81 miliona evra kazni, a u više od... Od početka pojačanog inspekcijskog nadzora izrečeno više od 2,8 miliona evra kazni

Uprava za inspekcijske poslove (UIP), od početka pojačanog nadzora u letnjoj turističkoj sezoni, izrekla je ukupno 2,81 miliona evra kazni, a u više od 1.000 slučajeva delovala preventivno.

Kako je saopšteno iz UIP-a, inspektori Uprave su od početka pojačanog nadzora u letnjoj turističkoj sezoni izvršili ukupno 6.456 inspekcijskih nadzora, prilikom kojih je utvrđeno 4.484 nepravilnosti i izrečeno novčanih kazni u ukupnom iznosu od 2.814.720 evra, prenosi Mina.

“Prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, inspektori su nastojali da u onim slučajevima kada je to bilo moguće, deluju preventivno o čemu svedoči i podatak da su inspektori u 1.005 slučajeva ukazali subjektima nadzora na nepravilnosti koje je potrebno ukloniti u ostavljenom zakonskom roku”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, iako je fokus inspekcijskih nadzora usmeren na primorske opštine, inspektori prisutni i u ostalim delovima Crne Gore, odnosno inspekcijski nadzori se sprovode u svim delovima države gde se očekuje veći priliv domaćih i inostranih gostiju.

“S tim u vezi, nadzori se vrše i u nacionalnim parkovima, severnim turističkim centrima, rafting destinacijama”, dodaje se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.