U konkurenciji 10.820 vina iz 41 zemlje

Plantaže osvojile šest zlatnih medalja u Beču

LifestyleRegion

11.9.2024 18:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Plantaže osvojile šest zlatnih medalja u Beču Plantaže osvojile šest zlatnih medalja u Beču
Vina kompanije Plantaže osvojila su ukupno osam medalja na najvećem vinskom takmičenju na svetu AWC 2024 u Beču, čime nastavljaju da potvrđuju, kako su... Plantaže osvojile šest zlatnih medalja u Beču

Vina kompanije Plantaže osvojila su ukupno osam medalja na najvećem vinskom takmičenju na svetu AWC 2024 u Beču, čime nastavljaju da potvrđuju, kako su rekli u kompaniji, status lidera na međunarodnoj vinskoj sceni.

U konkurenciji 10.820 vina iz 41 zemlje, Plantaže su iznova zablistale, osvojivši šest zlatnih i dve srebrne medalje, prenosi Mina.

„Zlatnim medaljama okitili su se Vranac Pro Corde 2021, Vladika 2020, Epoha 2019, Vranac Barrique 2019, Vranac Reserve 2016, Stari podrum Terroir 2018, dok su srebrom nagrađeni Malvazija 2023 i Premijer 2016”, navodi se u saopštenju.

Ujedno, i na ovom takmičenju, titula najbolje vinarije iz Crne Gore pripala je Plantažama.

AWC Vienna, najveće i najznačajnije vinsko takmičenje na svetu, odobreno od strane Evropske unije, još jednom je potvrdilo vrhunski kvalitet vina Plantaža.

„Osvojiti šest zlatnih medalja na takmičenju kao što je AWC Vienna, u konkurenciji sa najboljim vinima sveta, velika je čast i priznanje. Osvojene medalje dodatno osnažuju naš slogan ‘Vina kojima svet veruje’ i potvrđuju da Vranac, kao naša autohtona sorta, stoji rame uz rame sa najvećim svetskim sortama na međunarodnoj vinskoj sceni”, kazali su iz kompnije.

Medalje, kako su naveli, dokazuju da je crnogorski Vranac ne samo kvalitetan, već i izuzetno cenjen na globalnom nivou, što je ogromno priznanje ne samo za Plantaže, već i za celu crnogorsku vinsku industriju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.