trajaće dva meseca

Počinje Popis poljoprivrede u Crnoj Gori

AgrobiznisBiznisRegion

1.10.2024 09:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Počinje Popis poljoprivrede u Crnoj Gori Počinje Popis poljoprivrede u Crnoj Gori
Uprava za statistiku Monstat će, u skladu sa zakonom, od danas do 1. decembra sprovesti Popis poljoprivrede na teritoriji cele Crne Gore. “Cilj popisa... Počinje Popis poljoprivrede u Crnoj Gori

Uprava za statistiku Monstat će, u skladu sa zakonom, od danas do 1. decembra sprovesti Popis poljoprivrede na teritoriji cele Crne Gore.

“Cilj popisa je da se obezbede međunarodno uporedivi podaci kako za dalja unapređenja zvanične statistike u poljoprivredi, tako i podaci od značaja u smislu kreiranja održive agrarne politike”, navodi se u saopštenju koje je prenela Mina.

Popis poljoprivrede je po sadržaju i obimu, najobimnije i najkompleksnije statističko istraživanje u oblasti statistike poljoprivrede koje se sprovodi na svakih deset godina u skladu sa jedinstvenim međunarodnim standardima.

“Popisom poljoprivrede prikupljaju se podaci o broju poljoprivrednih gazdinstava, površini korišćenog poljoprivrednog zemljišta po kategorijama korišćenja, stočnom fondu po vrstama i kategorijama, osobama koje učestvuju u poljoprivrednoj proizvodnji prema polu, objektima za smeštaj stoke, mašinama i opremi”, precizirali su iz Monstata.

Popisom će biti obuhvaćena sva poljoprivredna gazdinstva, odnosno porodično poljoprivredno gazdinstvo i poslovni subjekat, drugo pravno lice ili preduzetnik, koji ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o popisu poljoprivrede.

“Svi individualni podaci o poljoprivrednim gazdinstvima koji se prikupe tokom popisa smatraju se poverljivim i koristiće se isključivo u statističke svrhe, shodno članovima Zakona o zvaničnoj statistici i sistemu zvanične statistike”, zaključuje se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.