POČINJE PULSKI FILMSKI FESTIVAL Srpsko ostvarenje „Otac“ u takmičarskom programu

KulturaLifestyleRegionZanimljivosti

29.8.2020 08:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

POČINJE PULSKI FILMSKI FESTIVAL Srpsko ostvarenje „Otac“ u takmičarskom programu POČINJE PULSKI FILMSKI FESTIVAL Srpsko ostvarenje „Otac“ u takmičarskom programu
Projekcijom švajcarsko- hrvatskog stvarenja „Mare“ u subotu uveče otvara se 67. Pulski filmski festival. Tradicionalna manifestacija, koja se održava u pulskoj Areni , trajaće... POČINJE PULSKI FILMSKI FESTIVAL Srpsko ostvarenje „Otac“ u takmičarskom programu

Projekcijom švajcarsko- hrvatskog stvarenja „Mare“ u subotu uveče otvara se 67. Pulski filmski festival. Tradicionalna manifestacija, koja se održava u pulskoj Areni , trajaće do 4. septembra, najavili su organizatori.

U takmičarskom programu festivala, među 16 ostvarenja, našao se i srpski film „Otac“, u režiji Srdana Golubovića.

U Areni će, osim Golubovićevog filma, biti prikazana i ostvarenja „Tereza37“, „Glas“, „Mater“, „Ideš- Idem“ i „Ribanje i ribarsko prigovaranje“.

Na drugoj lokaciji, u Istarskom narodnom kazalištu publici će biti predstavljeni drugi filmovi manjinske hrvatske koprodukcije: „Bosonogi car“, „Ne zaboravi disati“, „Sin“ , „Korporacija“ , „Grudi“, „Svi protiv svih“, „Pijavice“, „Ja sam Frenk“ i „Agina kuća“.

Zbog loše epidemiološke situacije u Hrvatskoj, ali i zdravstvene bezbednosti posetilaca, festivalskoj publici je na raspolaganju čak pet ulaza u Pulsku arenu.

Sedišta, predviđena za posetioce, složena su u parovima i udaljena po 1,5 metar. Takođe, broj sedišta ograničen je na ukupno 1.500.

Prilikom ulaska i izlaska obavezno je nošenje zaštitne maske, a za vreme gledanja programa dozvoljeno ju je ukloniti. Takođe, zbog poštovanja mere o fizičkoj distanci, ovoga puta izostaće tradicionalni vatromet na otvaranju naveli su organizatori Pulskog filmskog festivala.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...