Investicija vrednosti oko tri miliona evra

Podravka gradi novi Transportni centar

BiznisRegion

4.7.2024 09:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Podravka gradi novi Transportni centar Podravka gradi novi Transportni centar
Svečano je otvoreno gradilište novog Podravkinog transportnog centra koji će zameniti dosadašnje zastarele objekte. Investicija ukupne vrednosti od oko tri miliona evra je snažnog... Podravka gradi novi Transportni centar

Svečano je otvoreno gradilište novog Podravkinog transportnog centra koji će zameniti dosadašnje zastarele objekte. Investicija ukupne vrednosti od oko tri miliona evra je snažnog investicionog ciklusa Grupe Podravka, a očekivano trajanje radova procenjeno je otprilike na šest meseci.

Podravka će tako značajno unaprediti vlastitu transportnu infrastrukturu, a lokaciju novog Transportnog centra, u neposrednoj blizini uskoro završenog logističko-distributivnog centra, značajno će povećati ukupnu efikasnost logističkih operacija, piše Seebiz.

„Nakon gradnje logističko-distributivnog centra, ova investicija je nastavak ulaganja u modernizaciju logistike, a zajedno će predstavljati sinergiju koja će omogućiti konsolidaciju skladišnih kapaciteta i transporta, a samim tim i mnogo efikasniji rad nego do sada. Reč je o sveobuhvatnom modernom objektu kakva multinacionalna kompanija poput Podravke uistinu i zaslužuje”, rekao je prilikom otvaranja gradilišta Gordan Drnas, direktor Podravkine logistike, dodavši kako Podravkina transportna flota godišnje napravi preko 3,6 miliona kilometara.

Novim Transportnim centrom poboljšaće se i prometna sigurnost i radni uslovi, a njegova izgradnja obuhvata radionicu za popravak teretnih vozila i viličara, kancelarije za organizaciju prevoza, garderober, sanitarne čvorove, perionicu za vozila, mesto za točenje goriva, parkiralište za 28 teretnih vozila, kao i za vozila zaposlenih.

„Ovom investicijom naš se investicioni ciklus približava kraju. Ovaj će objekat, zajedno s logističko-distributivnim centrom, biti srce i ishodište Podravkine logistike i transporta. Posebno mi je drago i što će novi objekat, kao i svi ostali na kojima smo radili do sada, unaprediti uslove rada naših zaposlenih i omogućiti im savremene uslove u kojima će na jednom mestu imati sve što im treba za neometani rad”, dodala je Martina Dalić, predsednica Uprave Podravke.

Podsetimo, Podravka se trenutno nalazi na vrhuncu snažnog investicionog ciklusa koji je započeo 2021, a u sklopu kojeg će do kraja ove godine biti uloženo oko 250 miliona evra. Sve investicije imaju isti cilj i svrhu, a to su modernizacija, digitalizacija, održivi razvoj te dalje podizanje konkurentnosti kompanije na globalnom nivou.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.