Rok za podnošenje predloga 17. septembar

Preduzeća iz Crne Gore mogu da konkurišu za bespovratna sredstva kroz projekat EmBRACE

PreduzetnikRegion

20.8.2024 12:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Preduzeća iz Crne Gore mogu da konkurišu za bespovratna sredstva kroz projekat EmBRACE Preduzeća iz Crne Gore mogu da konkurišu za bespovratna sredstva kroz projekat EmBRACE
Mikro i mala preduzeća iz Crne Gore mogu konkurisati za tri miliona evra bespovratnih sredstava kroz projekat Unapređenje održivog rasta i konkurentnosti mikro i... Preduzeća iz Crne Gore mogu da konkurišu za bespovratna sredstva kroz projekat EmBRACE

Mikro i mala preduzeća iz Crne Gore mogu konkurisati za tri miliona evra bespovratnih sredstava kroz projekat Unapređenje održivog rasta i konkurentnosti mikro i malih preduzeća (EmBRACE), saopšteno je iz Pivredne komore Crne Gore (PKCG).

Iz PKCG su podsetili mikro i mala preduzeća iz Herceg Novog, Kotora, Tivta, Budve, Bara, Ulcinja, Cetinja, Danilovgrada, Nikšića, Podgorice, Tuzija i Zete da je krajnji rok za podnošenje projektnih predloga u okviru projekta EmBRACE 17. septembar, prenosi Mina.

„Pilot-projekat EmBRACE je šema dodele bespovratnih sredstava za finansiranje saradnje mikro i malih preduzeća u pograničnom području Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora”, navodi se u saopštenju.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je prvi javni poziv za dostavljanje projektnih predloga saradnje mikro i malih preduzeća u pograničnom području Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u okviru Fonda projekata malih vrednosti i projekta EmBRACE .

„Prvi put na ovom programskom području, mikro i malim preduzetnicima na raspolaganju je ukupno 8,73 miliona evra iz Evropskog fonda za regionalni razvoj i IPA III, od čega je kroz prvi poziv raspoloživo tri miliona evra. Iznos koji se može ostvariti po projektu je 200.000 evra”, rekli su iz PKCG.

Poziv za podnošenje projektnih predloga otvoren je do 17. septembra, a više o rokovima i pojedinostima o postupku podnošenja nalazi se u Vodiču za mikro i mala preduzeća kao krajnje primaoce.

„Planirano je da se kroz projekat pruži podrška mikro i malim preduzećima za podsticanje konkurentnosti kroz razvoj i prilagođavanje poslovnih modela, proizvoda, usluga i procesa sa jakim fokusom na uvođenje inovacija proizvoda ili procesa, zatim razvoj pilot-akcija i novih poslovnih rešenja, unapređenje prekogranične poslovne saradnje mikro i malih preduzeća”, navodi se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.