PUSTO CRNOGORSKO PRIMORJE Nema gostiju, prazne plaže i trgovi, gubici veliki

BiznisRegionTurizamVesti

16.6.2020 11:31 Autor: Julijana Vincan 6

PUSTO CRNOGORSKO PRIMORJE Nema gostiju, prazne plaže i trgovi, gubici veliki PUSTO CRNOGORSKO PRIMORJE Nema gostiju, prazne plaže i trgovi, gubici veliki
Primorski gradovi u Crnoj Gori su pusti iako je sezona počela, a granice otvorene za mnoge evropske države. Naplata boravišnih taksi je višestruko manja... PUSTO CRNOGORSKO PRIMORJE Nema gostiju, prazne plaže i trgovi, gubici veliki

Primorski gradovi u Crnoj Gori su pusti iako je sezona počela, a granice otvorene za mnoge evropske države. Naplata boravišnih taksi je višestruko manja u odnosu na prošlu godinu.

Fotografije iz Kotora pokazuju da su ugostiteljske terase puste, dok na gradskim trgovima i ulicama nema gostiju. Ništa bolja situacija nije ni na budvanskim i petrovačkim plažama koje su bez kupača. Većina kupališta na Jazu još nije ni uređeno, plažni barovi su zatvoreni, nema ni plažnog mobilijara, prenose „Vijesti“.

Da Budvi sledi jedna od najtežih letnjih sezona od razornog zemljotresa, već sada ukazuju drastično mali prilivi od naplate boravišne takse. Ogromni gubici koje je u pretsezoni pretrpeo turistički sektor, zatvoreni hoteli i privatni smeštaj, odrazili su se i na prilive od kojih zavisi rad Turističke organizacije Budve.

Naplaćeno je do sada 157.674 evra, od čega se na naplatu boravišne takse za privatni smeštaj odnosi 77.918 evra. To je višestruko manje nego prošle godine, kada smo ukupno na ime boravišne takse u prva dva kvartala naplatili 644.031 evra, od čega se na privatni smeštaj odnosi 282.409 evra“, istakao je za B92 sekretar za finansije Uprave Petar Odžić.

  • Snežana

    16.6.2020 #1 Author

    Pa neka i dalje nas ne pustaju.

    Odgovori

  • Dragana

    16.6.2020 #2 Author

    Logican sled dogadjaja.

    Odgovori

  • Ivona

    16.6.2020 #3 Author

    Nadam se da ce sezona da se otvori sa punim kapacitetom, poznajem mnogo ljudi iz Crne Gore i ne bih volela da oni osete u velikoj meri ove mere. Pozdrav za Niksicane!

    Odgovori

  • Jelena

    16.6.2020 #4 Author

    Kad otvore granice bice puno sve.. Nek razmisle o tome

    Odgovori

  • Marta

    16.6.2020 #5 Author

    Koronu smo preziveli ,jos samo pandemija nemastine da se prevazidje.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...