u odnosu na isti prošlogodišnji period

Rast industrijske proizvodnje u Crnoj Gori za 9,1 odsto

RegionU fokusu

1.11.2023 16:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Rast industrijske proizvodnje u Crnoj Gori za 9,1 odsto Rast industrijske proizvodnje u Crnoj Gori za 9,1 odsto
Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine porasla je 9,1 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata. “U... Rast industrijske proizvodnje u Crnoj Gori za 9,1 odsto

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine porasla je 9,1 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

“U poređenju sa trećim prošlogodišnjim kvartalom, sektori vađenje ruda i kamena, prerađivačka industrija i snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, belže rast od 17,5 odsto, 0,7 odsto i 21,8 odsto”, navodi se u saopštenju, prenosi Mina.

Industrijska proizvodnja u Crnoj Gori u trećem kvartalu ove godine, u odnosu na drugo tromesečje, beleži rast od 10,2 odsto.

“U poređenju sa drugim ovogodišnjim kvartalom, sektori vađenje ruda i kamena i prerađivačka industrija beleže rast od 66,1 odsto odnosno 11,1 odsto, dok sektor snabdevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija beleži pad od 2,7 odsto”, navodi se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...