nakon završetka transakcije imaće 98,06 udela u vlasništvu

Telemach Slovenija potpisao ugovor o preuzimanju T-2

BiznisEURegion

15.8.2024 09:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Telemach Slovenija potpisao ugovor o preuzimanju T-2 Telemach Slovenija potpisao ugovor o preuzimanju T-2
Telemach Slovenija, vodeći operator kablovske televizije, interneta i mobilne telefonije u Sloveniji, koji posluje u okviru United Grupe, potpisao je kupoprodajni ugovor sa kompanijom... Telemach Slovenija potpisao ugovor o preuzimanju T-2

Telemach Slovenija, vodeći operator kablovske televizije, interneta i mobilne telefonije u Sloveniji, koji posluje u okviru United Grupe, potpisao je kupoprodajni ugovor sa kompanijom Garnol za akviziciju poslovnih udela u T-2, preduzeću za razvoj i prodaju elektronskih komunikacija i opreme, čime je osigurao najmanje 98,06 odsto vlasništva.

Transakcija će biti završena nakon što se dobiju sva potrebna odobrenja.

Telemach Slovenija će inicijalno steći 24,9 odsto kapitala T-2, a nakon dobijanja saglasnosti nadležnih regulatora, u skladu sa uslovima potpisanog kupoprodajnog ugovora, dobiće najmanje 98,06 odsto akcija T-2, piše u zvaničnom saopštenju koje je preneo Danas.

“Ugovor omogućava konkurentnu budućnost za T-2, koja je bila ugrožena pretnjom od stečaja. Ovom akvizicijom jačamo naše kapacitete za dalja ulaganja u najmoderniju mobilnu i fiksnu telekomunikacionu infrastrukturu, napredne tehnologije, kao i inovativne proizvode i usluge”, izjavio je Tomislav Čizmić, CEO Telemach Slovenija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.