ukupna vrednost 350.000 evra

U Crnoj Gori otvoren javni poziv za Program za proveru inovativnog koncepta

PreduzetnikRegion

25.7.2024 15:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Crnoj Gori otvoren javni poziv za Program za proveru inovativnog koncepta U Crnoj Gori otvoren javni poziv za Program za proveru inovativnog koncepta
Fond za inovacije Crne Gore raspisao je javni poziv za Program za proveru inovativnog koncepta, čija je ukupna vrednost 350.000 evra. „Ovaj program je... U Crnoj Gori otvoren javni poziv za Program za proveru inovativnog koncepta

Fond za inovacije Crne Gore raspisao je javni poziv za Program za proveru inovativnog koncepta, čija je ukupna vrednost 350.000 evra.

„Ovaj program je osmišljen s ciljem da podrži inovacije u ranoj fazi istraživanja, omogućavajući osiguranje pred komercijalnog kapitala za tehničku i komercijalnu proveru inovativnih koncepata, te jačanje kapaciteta i sposobnosti privatnog sektora i naučno-istraživačkih institucija za istraživanje, razvoj i inovacije”, navodi se u saopštenju.

Ukupna vrednost raspisanog poziva iznosi 350.000 evra, sa individualnim grantovima u rasponu od 20.000 evra do 40.000 evra.

Javni poziv i potrebna dokumentacija za prijavu dostupni su na sajtu Fonda www.fondzainovacije.me.

„Prihvatljivi podnosioci u okviru ovog Programa su preduzeća koja spadaju u kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća, kao i naučno-istraživačke organizacije”, navodi se u pozivu.

Program će podržati projekte u ranoj fazi tehnološke spremnosti, od TRL3 do TRL4, s fokusom na projekte s jasno definisanim očekivanim rezultatima.

Direktorka Fonda za inovacije, Bojana Femić Radosavović, naglasila je važnost ovog programa.

„Inovacije su ključ za ekonomski razvoj i konkurentnost. Ovim programom se finansira rana faza razvoja ideje, koja treba da pokaže da li je isplativo ulagati u dalji razvoj te ideje i da li ona ima komercijalni kapacitet. Zato se konkursom obezbeđuje finansiranje projekata visokog tehnološkog rizika. Uspešni projekti daju investitorima sigurnost da je postupak tehnički izvodljiv i da je prototip funkcionalan”, rekla je Femić Radosavović.

Prijave se podnose do 30. septembra do 15 sati putem portala Fonda na www.programifonda.me. Fond organizuje Info dan, koji će se održati u online formatu putem Zoom aplikacije, 1. avgusta od deset sati.

Tokom online Info dana, biće predstavljeni detalji programa i pružena uputstva za ispunjavanje prijava. Link za prisustvo biće objavljen na veb-sajtu i društvenim mrežama Fonda.

Pored toga, svi zainteresovani za podršku mogu se pridružiti online Otvorenim vratima, koja se održavaju svake srede od devet do deset sati, takođe putem Zooma.

  • VALE

    11.8.2024 #1 Author

    Svaku novu inovaciju treba podrzati

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.