Očekuje se stacioniranje Airbusa A32neo

Wizz Air vraća svoju bazu u Tuzlu?

BiznisRegion

17.7.2024 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Wizz Air vraća svoju bazu u Tuzlu? Wizz Air vraća svoju bazu u Tuzlu?
Aviokompanija Wizz Air bi u aprilu sledeće godine mogla da vrati svoju ranije zatvorenu bazu na Međunarodnom aerodromu u Tuzli, saznaje Klix.ba. Prema izvorima... Wizz Air vraća svoju bazu u Tuzlu?

Aviokompanija Wizz Air bi u aprilu sledeće godine mogla da vrati svoju ranije zatvorenu bazu na Međunarodnom aerodromu u Tuzli, saznaje Klix.ba.

Prema izvorima tog portala, pripreme su u toku, a ocenjuju da je takav potez od posebnog značaja značaja za dijasporu koja se u velikoj meri oslanja na tuzlanski aerodrom.

Aviokompanija Wizz Air prošle godine je zatvorila svoju bazu na Međunarodnom aerodromu u Tuzli, uz povlačenje dva aviona i drastičnu redukciju broja linija i letova.

Naprasna odluka negativno se odrazila na tuzlanski aerodrom, kojem je ovaj niskobudžetni avioprevoznik predstavljao strateškog partnera.

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, od početka ove godine sa tuzlanskog aerodroma je prevezeno okvirno 100 hiljada putnika, ali druga polovina godine bi mogla biti znatno bolja uzme li se u obzir da je Wizz Air povećao broj operacija na nedeljnom nivou.

Što se tiče pripreme za otvaranje baze u Tuzli, Klixu je rečeno da se trenutno vrši priprema osoblja, kao i da je ceo proces povezan sa povratkom Wizz Airovih aviona koji se nalaze na servisima, shodno vanrednim inspekcijskim pregledima na koje su upućeni prošle godine.

U Tuzli bi od aprila iduće godine, kada na snagu stupa letnji red letenja, mogao biti stacioniran jedan od Airbusovih aviona A320neo koji se vraća u Wizz Airovu flotu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.