rok za završetak radova produžen za još 75 dana

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića u Beogradu poskupela za 23,3 miliona dinara

InfrastrukturaVesti

11.9.2024 12:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića u Beogradu poskupela za 23,3 miliona dinara Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića u Beogradu poskupela za 23,3 miliona dinara
Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića u Beogradu poskupela je za još oko 23,3 miliona dinara, a rok za završetak radova je produžen za još 75... Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića u Beogradu poskupela za 23,3 miliona dinara

Rekonstrukcija Trga Nikole Pašića u Beogradu poskupela je za još oko 23,3 miliona dinara, a rok za završetak radova je produžen za još 75 dana, objavljeno je danas na Portalu javnih nabavki.

Cena tog građevinskog projekta je od zaključenja tendera do sada uvećana za više od osam odsto, piše Nova ekonomija.

Posle najnovijih izmena ukupna vrednost radova na rekonstrukciji Trga je oko 633 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost (PDV), odnosno oko 759 miliona dinara sa PDV-om. Prvobitno ugovorena vrednost radova iznosila je oko 584 miliona dinara bez PDV-a, odnosno oko 701 milion dinara sa PDV-om.

Radovi su prvi put poskupeli u maju kada je objavljeno obaveštenje da je vrednost ugovora povećana na oko 609 miliona dinara bez PDV-a, odnosno na oko 731 milion dinara sa PDV-om, a razlog za prvobitne izmene bili su, kako piše na sajtu, „utvrđeni viškovi i manjkovi radova“

Posle majskog poskupljenja, najavljeno je, kako piše na Portalu javnih nabavki, dodatno povećanje cene radova i produženje roka završetka, a kao razlozi za ponovnu promenu cene navedeni se nepredviđeni radovi, ali i utvrđeni viškovi i manjkovi radova.

„Prema objašnjenju u obaveštenju o izmenama ugovora, stručni nadzor je 12. avgusta beogradskom Sekretarijatu za investicije dostavio izveštaj u kome je navedeno da ukupni nepredviđeni radovi iznose oko 46 miliona dinara bez obračunatog PDV-a“, piše Nova ekonomija.

Utvrđeni su ukupni viškovi radova od oko 2,9 miliona dinara bez obračunatog PDV-a i ukupni manjkovi radova od oko 27 miliona dinara bez obračunatog PDV-a. Viškovi radova su količine izvedenih radova koje prelaze ugovorene količine radova, dok su manjkovi radova negativna odstupanja izvedenih radova u odnosu na ugovorene količine radova.

Trajanje ugovora sa izabranim izvođačima prvo je bilo 210 dana, a nakon izmena je 285 dana, dok su radovi na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića počeli krajem februara.

Posao rekonstrukcije Trga Nikole Pašića u Beogradu dobila je grupa od šest firmi – Invest gradnja, D.C. Energocoop, Slavija Proking, Alex E&C, Tesla sistemi i SDC Professional.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.