REKORDNA GODINA ZA KUKURUZ Vrednost žetve milijardu evra

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

12.9.2020 14:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

REKORDNA GODINA ZA KUKURUZ Vrednost žetve milijardu evra REKORDNA GODINA ZA KUKURUZ Vrednost žetve milijardu evra
Ne samo da neće biti problema sa kukuruzom nego će ovo biti jedna od najboljih, gotovo rekordnih godina, sa prinosom većim od sedam do... REKORDNA GODINA ZA KUKURUZ Vrednost žetve milijardu evra

Ne samo da neće biti problema sa kukuruzom nego će ovo biti jedna od najboljih, gotovo rekordnih godina, sa prinosom većim od sedam do 10 odsto u odnosu na 2019, ocenio je ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

Vrednost žetve kukuruza biće milijardu evra, precizirao je ministar za RTS.

Foto: Pixabay.com

Kukuruz je posejan na 995.000 hektara, sa prinosom od osam tona po hektaru na čitavom prostoru Srbije, i kada je reč o pšenici, žetva je bila jedna od najboljih do sada.

U našoj zemlji, prema oceni ministra, neće biti problema sa hranom. Srbija, kako je rekao, ima hrane za naredne dve godine.

Suficit u trgovini poljoprivrednim proizvodima sa Evropskom unijom udvostručio se u odnosu na pre tri godine, na ukupno 407 miliona evra lane. Samo u prvih šest meseci ove godine već je zabeležen suficit od 230 miliona, istakao je Nedomović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...