TRKA ZA PRIMAT NA TRŽIŠTU ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA

Renault i Nissan unapređuju sistem baterija

AutomobiliHi-techLifestyleSvetVesti

17.5.2021 12:15 Autor: Vladimir Jokanović 0

Renault i Nissan unapređuju sistem baterija Renault i Nissan unapređuju sistem baterija
Renault i Nissan nameravaju da budu među prvim proizvođačima automobila koji su prodali milion električnih automobila koristeći zajednički sistem baterija, svrstavajući se uz Teslu... Renault i Nissan unapređuju sistem baterija

Renault i Nissan nameravaju da budu među prvim proizvođačima automobila koji su prodali milion električnih automobila koristeći zajednički sistem baterija, svrstavajući se uz Teslu i Volkswagen kao lidere u industriji.

Iz kompanije Renault navode da su sa partnerima iz Nissana pregovarali o standardizaciji baterijskih modula koji se koriste u njihovim električnim automobilima, prenosi Financial Times. Prema rečima izvršnog direktora Renaulta, Luke de Mea (Luca de Meo), ukoliko bi osmislili sinergijski pristup baterijama, postali bi jedni od prvih koji su prodali više od milion automobila sa istim baterijskim modulom.

Foto: Youtube screenshot

Pojednostavljenje proizvodnje i smanjenje troškova ključno je za kompanije, jer one pokušavaju da smanje cenu automobila na baterije, a istovremeno povećavaju profitnu maržu nijihovom prodajom.

Renault i Nissan trenutno odvojeno proizvode baterije, ali planiraju razvoj tehnologije sledeće generacije i proizvodnju univerzalne baterije koju će koristiti i Mitsubishi. Tesla, koja prodaje samo električne automobile, pojačala je proizvodnju nakon što se prošle godine približila isporuci 500.000 komada.

Plan Renaulta i Nissana približio bi ih kompaniji Volkswagen, koja bi ove godine trebalo da proda milion električnih i hibridnih automobila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...