Tenzije oko Ukrajine mogle bi uticati na uvoz auto-delova

Renault upozorava na potencijalnu krizu u lancima nabavke za fabrike u Rusiji

Firme u fokusuPoslovanjeSvetU fokusuVesti

19.2.2022 09:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Renault upozorava na potencijalnu krizu u lancima nabavke za fabrike u Rusiji Renault upozorava na potencijalnu krizu u lancima nabavke za fabrike u Rusiji
Iz kompanije Renault stiglo je upozorenje o potencijalnoj “krizi nabavnih lanaca” koja bi mogla pogoditi postrojenja ovog proizvođača automobila u Rusiji, ukoliko se situacija... Renault upozorava na potencijalnu krizu u lancima nabavke za fabrike u Rusiji

Iz kompanije Renault stiglo je upozorenje o potencijalnoj “krizi nabavnih lanaca” koja bi mogla pogoditi postrojenja ovog proizvođača automobila u Rusiji, ukoliko se situacija sa Ukrajinom pogorša.

Francuska kompanija, u čijem vlasništvu je proizvođač automobila Avtovaz, poseduje dve fabrike i izložbeni salon u Rusiji, piše Financial Times.

Iako 90 odsto prodaje automobila koje proizvedu Avtovaz fabrike ostaje u Rusiji i kompanija je uglavnom finansirana u zemlji, proizvodnja se i dalje oslanja na uvozne delove, izjavio je generalni direktor kompanije Luka de Meo (Luca de Meo).

Kako je rekao investitorima nakon objave prošlogodišnjih rezultata kompanije Renault, postoji mogućnost da će doći do nove krize u nabavnim lancima povezanim sa automobilskim delovima koji dolaze iz inostranstva. Naveo je da su proizvodi kompanije “visoko lokalizovani” i dodao da se nada “da će stvari ići u pravom smeru”.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...