Kontroverzni izveštaj o poreklu pandemije Covid-19

Republikanci optužili Kinu za laboratorijsko stvaranje korona virusa

LifestyleSvetVestiZdravlje

2.8.2021 16:39 Autor: Vladimir Jokanović 1

Republikanci optužili Kinu za laboratorijsko stvaranje korona virusa Republikanci optužili Kinu za laboratorijsko stvaranje korona virusa
Odbor za spoljne poslove Republikanske partije u Predstavničkom domu Kongresa objavio je izveštaj o poreklu Covid-19, ukazujući na navodne dokaze o curenju iz laboratorije,... Republikanci optužili Kinu za laboratorijsko stvaranje korona virusa

Odbor za spoljne poslove Republikanske partije u Predstavničkom domu Kongresa objavio je izveštaj o poreklu Covid-19, ukazujući na navodne dokaze o curenju iz laboratorije, genetskoj modifikaciji i zataškavanju slučaja, nakon što je virus slučajno izašao iz laboratorije u Vuhanu u jesen 2019. godine.

U izveštaju je zaključeno da „preovlađujući dokazi ukazuju na to da je SARS-CoV-2 slučajno pušten iz laboratorije za virusologiju Instituta u Vuhanu negde pre 12. septembra 2019. godine“ i da je „verovatno da je virus ili sekvenca virusa koja je genetski manipulisana prikupljenja u pećini u Junanu, između 2012. i 2015. godine“, prenosi Yahoo Finance.

U izveštaju je navedeno da su istraživači laboratorije u Vuhanu, zvaničnici Komunističke partije i „potencijalno američki građani“ svi zajedno „direktno angažovani u naporima da zamagle informacije u vezi sa poreklom virusa i da potisnu javnu raspravu o mogućem curenju iz laboratorije“.

Novi izveštaj „ocrtava dokaze koji ukazuju na Vuhanov institut za virusologiju kao izvor epidemije i opisuje neke od mnogih koraka koje su su istraživači preduzeli da prikriju istraživanje koje se tamo radi“, tvrde republikanci.

U izveštaju se takođe navode „mnogi dokazi“ da su naučnici Instituta za virusologiju Vuhana uz pomoć američkih stručnjaka i kineskih i američkih vladinih fondova radili na modifikovanju korona virusa. Kina negira genetski modifikovan korona virus koji je iscurio iz laboratorije u Vuhanu i navode o kasnijem zataškavanju slučaja.

  • Anna

    10.8.2021 #1 Author

    U ovom trenutku je mnogo bitnije staviti virus pod kontrolu pa tek onda tražiti krivca.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...