U prazničnoj sezoni 35 odsto potrošača neće moći da kupuje

Restriktivne mere za nevakcinisane u Austriji uticaće na predbožićnu kupovinu

EURegionVesti

15.11.2021 10:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Restriktivne mere za nevakcinisane u Austriji uticaće na predbožićnu kupovinu Restriktivne mere za nevakcinisane u Austriji uticaće na predbožićnu kupovinu
Udruženje trgovaca Austrije tvrdi da će restriktivne mere za nevakcinisane uticati na to da se u trgovini promet smanji nedeljno za 350 miliona evra.... Restriktivne mere za nevakcinisane u Austriji uticaće na predbožićnu kupovinu

Udruženje trgovaca Austrije tvrdi da će restriktivne mere za nevakcinisane uticati na to da se u trgovini promet smanji nedeljno za 350 miliona evra.

Nevakcinisani, odlukom Vlade Austrije, mogu od sada samo da pristupe prodavnicama namirnica i drogerijama, a u predbožićnom periodu to je značajan udarac na privredu, prenosi Tanjug.

S tim u vezi, Privredna komora Austrije traži od vlasti produženje mera pomoći i olakšice.

Kako navodi predsednik tamošnje Privredne komore Harald Marer (Harald Mahrer), sada je potrebno produženje ekonomskih mera pomoći za posebno pogođene privredne grane i brza realizacija već dugo zahtevanih pozitivnih podsticaja za vakcinaciju.

Predstavnik trgovaca Rajner Trefelik (Rainer Trefelik) ističe da će tom merom oko 35 odsto potencijalnih mušterija biti sprečeno da kupuje. Preduzeća koja zavise od manifestacija su prošle godine imala ogroman pad obrta do čak 50 odsto, dodao je on.

Slično je, kaže, i sa trgovcima u centru grada, turističkim centrima i prodavcima na pijacama.

Trgovci strahuju da bi predbožićna kupovina mogla da potpuno propadne, pošto se bliži period kada Austrijanci kupuju poklone. Ove godine jedna trećina njih to neće moći, izuzev online.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...