U slovenačkoj fabrici višak 450 radnika

Revoz dodatno smanjuje proizvodnju zbog teškoća u nabavci materijala

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

21.1.2022 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Revoz dodatno smanjuje proizvodnju zbog teškoća u nabavci materijala Revoz dodatno smanjuje proizvodnju zbog teškoća u nabavci materijala
Fabrika automobila Revoz iz Novog Mesta u Sloveniji, u vlasništvu francuskog Renaulta, potvrdila je da će zbog problema sa nabavkom poluprovodnika i ostalim poteškoćama... Revoz dodatno smanjuje proizvodnju zbog teškoća u nabavci materijala

Fabrika automobila Revoz iz Novog Mesta u Sloveniji, u vlasništvu francuskog Renaulta, potvrdila je da će zbog problema sa nabavkom poluprovodnika i ostalim poteškoćama vezanim za pandemiju Covida-19 do kraja aprila ove godine dodatno smanjiti proizvodnju i broj zaposlenih.

Kriza poluprovodnika još uvek nije završena, a tržišni uslovi su neizvesni, rekli su u Revozu, dodavši da do kraja aprila očekuju smanjenje proizvodnje sa 486 na 325 vozila dnevno. Zbog toga će postati suvišno 450 radnih mesta u proizvodnji, pa će se ubuduće proizvodnja odvijati samo samo u jednoj radnoj smeni, piše Seebiz.eu.

Uprava fabrike započela je razgovore sa partnerima radi pripreme za prelazak proizvodnje sa jedne i po smene na jednu, što odgovara najavljenom smanjenju dnevne proizvodnje. Ta mera će uticati na oko 450 radnih mesta, saopštio je u četvrtak proizvođač automobila Revoz.

Uprava fabrike takođe navodi da će pomoći zaposlenima koji napuštaju fabriku, zajedno sa službom za zapošljavanje i partnerskim agencijama u pokušaju pronalaženja novih radnih mesta.

REVOZ d.d.

Belokranjska cesta 4, 8000 Novo mesto, Slovenija

Poslovni prihodi (EUR):
1.402.505.000,00 (2020)
Broj zaposlenih:
2.276 (2020)

Revoz je prošle godine proizveo 95.797 vozila u teškim uslovima krize nabavke poluprovodnika i problemima povezanih sa posledicama pandemije Covid-19, što je 31 odsto manje nego 2020. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...