Planirano četvorostruko povećanje prometa na srednji rok

Rheinmetall cilja na poziciju globalnog lidera u sektoru naoružanja

EUVesti

23.8.2024 16:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rheinmetall cilja na poziciju globalnog lidera u sektoru naoružanja Rheinmetall cilja na poziciju globalnog lidera u sektoru naoružanja
Nemački koncern za proizvodnju naoružanja Rheinmetall, prema pisanju privrednog lista Handelsblatt, do kraja decenije namerava da uđe u krug globalnih lidera u tom sektoru.... Rheinmetall cilja na poziciju globalnog lidera u sektoru naoružanja

Nemački koncern za proizvodnju naoružanja Rheinmetall, prema pisanju privrednog lista Handelsblatt, do kraja decenije namerava da uđe u krug globalnih lidera u tom sektoru.

„Za to nam je potreban godišnji promet od 40 milijardi evra“, izjavio je za taj dnevnik šef upravnog odbora Armin Paperger (Armin Papperger) a prenela agencija DPA.

U ovoj godini koncern namerava da pređe prag od 10 milijardi evra, što bi bio plus od 40 odsto, rekao je Paperger.

On očekuje da će takav rast doneti i bolji kontakt sa donosiocima političkih odluka i finansijske beneficije u proizvodnji municije i oklopnih vozila.

A takvo povećanje prometa za četiri puta, na 40 milijardi evra, za Papergera nije daleki cilj, već želi da to postigne srednjoročno.

Deo te strategije su preuzimanja drugih firmi i fuzionisanje. Rajnmetal je u skorije vreme preuzeo američki koncern Loc i špansku kompaniju Expal, podseća DPA.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.