Gotovo polovinu sredstava kompanija dobila od države

Rolls-Royce prikupio 617 miliona dolara za modularni nuklearni reaktor

EkologijaSvetU fokusuVesti

9.11.2021 08:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Rolls-Royce prikupio 617 miliona dolara za modularni nuklearni reaktor Rolls-Royce prikupio 617 miliona dolara za modularni nuklearni reaktor
Vlada Velike Britanije je izdvojila 283 miliona dolara kako bi pomogla kompaniji Rolls-Royce da izgradi prvi mali modularni nuklearni reaktor u zemlji, kao deo... Rolls-Royce prikupio 617 miliona dolara za modularni nuklearni reaktor

Vlada Velike Britanije je izdvojila 283 miliona dolara kako bi pomogla kompaniji Rolls-Royce da izgradi prvi mali modularni nuklearni reaktor u zemlji, kao deo napora da se dostigne nulta emisija ugljenika.

Za postizanje ovog cilja do 2050. godine, biće potrebno ogromno povećanje u proizvodnji energije sa niskim sadržajem ugljenika, kao što su vetar, solarna i nuklearna energija, podseća Tanjug pozivajući se na Reuters.

„Mali modularni reaktori nude uzbudljive prilike da se smanje troškovi i ubrza proizvodnja, osiguravajući da možemo da donesemo čistu električnu energiju u domove ljudi i dodatno smanjimo našu ionako opadajuću upotrebu fosilnih goriva“, rekao je ministar ekonomije i energetike Kvasi Kvarteng (Kwasi Kwarteng).

Kompanija koja je čuvena po proizvodnji luskuznih automobile i komponenti motora za drumski i avio saobraćaj, ukupno je prikupila 617 miliona dolara, i sa tim sredstvima može da krene u drugu fazu projekta, koja podrazumeva kreiranje idejnog plana i pronalaženja najbolje lokacije za podizanje mini nuklearne elektrane u Velikoj Britaniji, piše Bloomberg.

Britanija takođe ima za cilj da poveća broj radnih mesta u „čistoj tehnologiji“, kao deo svoje takozvane zelene industrijske revolucije, i rekla je da nastoji da smanji da se oslanja na fosilna goriva usred globalnog skoka cena gasa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...