Najveće pripajanje medijskih kuća u deceniji dovelo do drastičnih promena

Rukovodioci napuštaju kompaniju WarnerMedia

BiznisFirme u fokusuPoslovanjeU fokusuVesti

7.4.2022 11:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Rukovodioci napuštaju kompaniju WarnerMedia Rukovodioci napuštaju kompaniju WarnerMedia
Generalni direktor kompanije WarnerMedia, zajedno sa većim delom rukovodećeg tima, odlazi iz ove medijske kuće neposredno pre njenog spajanja sa dugogodišnjim rivalom Discovery. Džejson... Rukovodioci napuštaju kompaniju WarnerMedia

Generalni direktor kompanije WarnerMedia, zajedno sa većim delom rukovodećeg tima, odlazi iz ove medijske kuće neposredno pre njenog spajanja sa dugogodišnjim rivalom Discovery.

Džejson Kilar (Jason Kilar), jedan od veterana video-striminga koga je AT&T, krovna kompanija medijske kuće WarnerMedia, angažovala sa ciljem da preuzme Netflix, zajedno sa osam članova rukovodećeg tima sada napušta svoju poziciju, piše Financial Times.

Odlazak rukovodilaca odigrava se neposredno pred pripajanje medijske kuće kompaniji Discovery, čiji je generalni direktor David Zaslav pokretač ove, 43 milijarde dolara vredne, akvizicije.

Kilar je odlučio da ode nakon saznanja da je bio isključen iz pregovora vezanih za pomenutu akviziciju, navodi anonimni izvor.

En Sarnof (Saroff), koja je vodila posao u studiju kompanije Warner Bros, takođe je odlučila da ode, jer je u novoj postavci firme dobila značajno nižu poziciju.

Kako se navodi, akvizicija će biti zaključena u petak, a u toku sledeće nedelje Discovery će predstaviti novi tim rukovodilaca. Zahvaljujući ovom pripajanju, ova kompanija će biti druga medijska kuća s najvećim prihodima u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pomenuta akvizicija je druga po redu kada je WarnerMedia u pitanju. Pre toga je 2019. godine telekomunikacioni konglomerat AT&T otkupio ovu medijsku kuću za 85 milijardi dolara.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...