Direktor irske avio-kompanije očekuje poskupljenje letova od zimske sezone

Ryanair zabeležio gubitak od 815 miliona evra tokom 2020. godine

SvetVesti

17.5.2021 10:58 Autor: Marko Miladinović 0

Ryanair zabeležio gubitak od 815 miliona evra tokom 2020. godine Ryanair zabeležio gubitak od 815 miliona evra tokom 2020. godine
Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair saopštila je da je zabeležila neto gubitak od 815 miliona evra u svojoj fiskalnoj 2020. godni, jer su mere ograničenja... Ryanair zabeležio gubitak od 815 miliona evra tokom 2020. godine

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair saopštila je da je zabeležila neto gubitak od 815 miliona evra u svojoj fiskalnoj 2020. godni, jer su mere ograničenja zbog pandemije srezale nivo njenog prometa za 81 odsto.

To je, ipak, dosta manji iznos nego što su pokazivale ranije prognoze. Prema istraživanju analitičke kuće Refinitiv, očekivali su se gubici do 933 miliona evra.

Iz irske avio-kompanije poručuju da trenutno beleže „snažan oporavak“ rezervacija u poslednjih nekoliko nedelja, ali da su uslovi poslovanja i dalje izazovni. „U prvoj nedelji aprila smo imali nešto manje od pola miliona rezervacija, a već šest sedmica kasnije dosegli smo 1,5 miliona rezervacija“, izjavio je generalni direktor Majk O’Liri (Michael O’Leary) u intervjuu za američki CNBC.

Uprkos tome, Ryanair očekuje da će se do marta 2022. godine samo približiti „pozitivnoj nuli“ u poslovanju. Kompanija procenjuje da će u navedenom periodu prevesti između 80 i 120 miliona putnika, što je na donjem kraju ranije predviđenog opsega.

U poslovnoj godini završenoj u martu, Ryanair je prevezao 27,5 miliona putnika. Iako se vakcinacije ubrzavaju i evropske vlade ponovo počinju da dočekuju turiste, u čarter prevozniku ne očekuju poskupljenje avio-karata u kratkom roku, međutim O’Liri upozorava da bi do njega moglo da dođe krajem 2021. i početkom 2022. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...