u stalnim cenama zabeležen je pad u drugom kvartalu

RZS: Rast vrednosti izvedenih građevinskih radova u Srbiji za 8,4 odsto u tekućim cenama

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

10.8.2022 13:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

RZS: Rast vrednosti izvedenih građevinskih radova u Srbiji za 8,4 odsto u tekućim cenama RZS: Rast vrednosti izvedenih građevinskih radova u Srbiji za 8,4 odsto u tekućim cenama
Prema podacima prikupljenim u drugom kvartalu 2022. godine, vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Republike Srbije porasla je za 8,4 odsto u tekućim cenama,... RZS: Rast vrednosti izvedenih građevinskih radova u Srbiji za 8,4 odsto u tekućim cenama

Prema podacima prikupljenim u drugom kvartalu 2022. godine, vrednost izvedenih građevinskih radova na teritoriji Republike Srbije porasla je za 8,4 odsto u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama opala za 8,8 procenata u odnosu na drugi kvartal 2021. godine, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Posmatrano prema vrsti građevina, vrednost izvedenih radova na zgradama opala je 10,2 odsto, a na ostalim građevinama osam procenata, u stalnim cenama.

U drugom kvartalu ove godine, vrednost izvedenih radova u stalnim cenama povećana je u Regionu Šumadije i Zapadne Srbije, osam odsto, i u Regionu Vojvodine, 3,9 procenata, dok je ova vrednost opala u Beogradskom regionu, 15,7 odsto, i Regionu Južne i Istočne Srbije, 36,6 odsto, u odnosu na isti kvartal 2021. godine.

Od ukupne vrednosti građevinskih radova, na teritoriji Republike Srbije izvedeno je 98,1 odsto, dok je preostalih 1,9 procenata izvedeno na gradilištima u inostranstvu.

Izvor: RZS

Vrednost izvedenih radova izvođača iz Republike Srbije u drugom kvartalu 2022. godine, za radove koji su izvođeni na teritoriji Republike Srbije i inostranstva, porasla je za 6,8 odsto u odnosu na drugi kvartal 2021. godine, u tekućim cenama, dok je u stalnim cenama opala za 10,2 procenata, saopštio je RZS.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...