ZEMLJA IZLAZEĆEG SUNCA NA AMERIČKOJ LISTI DRŽAVA U KOJE NE TREBA IĆI

SAD upozorile građane na ogroman rizik od putovanja u Japan

LifestyleSvetU fokusuVestiZdravlje

25.5.2021 08:56 Autor: Vladimir Jokanović 0

SAD upozorile građane na ogroman rizik od putovanja u Japan SAD upozorile građane na ogroman rizik od putovanja u Japan
Američka vlada i zdravstveni zvaničnici upozorili su u ponedeljak građane da ne putuju u Japan zbog nepovoljne epidemiološke situacije u toj zemlji. Dvostruko upozorenje... SAD upozorile građane na ogroman rizik od putovanja u Japan

Američka vlada i zdravstveni zvaničnici upozorili su u ponedeljak građane da ne putuju u Japan zbog nepovoljne epidemiološke situacije u toj zemlji. Dvostruko upozorenje ne zabranjuje američkim državljanima da posećuju Japan, ali mogu imati uticaj na visinu stope osiguranja za putnike.

„Putnici bi trebalo da izbegavaju svako putovanje u Japan. Zbog trenutne situacije u Japanu čak i potpuno vakcinisani putnici mogu biti izloženi riziku od zaraze varijacijama Covid-19“, saopštio je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u Atlanti, prenosi AP.


Nakon toga usledilo je i upozorenje Stejt departmenta, koji je podigao rizik od putovanja na najviši, nivo četiri. „Ne putujte u Japan zbog Covid-19“, navedeno je u saopštenju američke vlade. Istovremeno, američki olimpijski i paraolimpijski komitet naveo je da predviđa da će američki sportisti moći bezbedno da se takmiče na Olimpijskim igrama u Tokiju, koje su zakazane za 23. jul.

Ranije u ponedeljak Japan je angažovao vojne lekare i medicinske sestre da vakcinišu starije osobe u velikim gradovima, dok vlada pokušava da ubrza sprovođenje imunizacije i obuzda širenje zaraze uoči Olimpijskih igara. To je učinjeno u jeku poziva većine Japanaca da se otkaže najveće sportsko takmičenje.


Japanski premijer Jošihide Suga odlučan je da se Olimpijske igre u Tokiju održe. On je dao ambiciozno obećanje da će do kraja jula završiti vakcinaciju 36 miliona starijih građana Japana. Procenjuje se da je svega dva do četiri odsto stanovništva u Japanu do sada vakcinisano.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...