SAJAM OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA I PRIVREDNIH POTENCIJALA SRBIJE Besplatan za sve učesnike, prvi put online

BiznisBolji posaoIntervjuManifestacijePreduzetnikSrbijaU fokusuVesti

8.12.2020 14:08 Autor: Julijana Vincan 1

SAJAM OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA I PRIVREDNIH POTENCIJALA SRBIJE Besplatan za sve učesnike, prvi put online SAJAM OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA I PRIVREDNIH POTENCIJALA SRBIJE Besplatan za sve učesnike, prvi put online
Privredni forum mladih u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta organizuje projekat „Privreda za mlade – Put mladog preduzetnika“ u okviru kojeg se 8.... SAJAM OMLADINSKOG PREDUZETNIŠTVA I PRIVREDNIH POTENCIJALA SRBIJE Besplatan za sve učesnike, prvi put online

Privredni forum mladih u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta organizuje projekat „Privreda za mlade – Put mladog preduzetnika“ u okviru kojeg se 8. decembra održava treći po redu „Sajam omladinskog preduzetništva i privrednih potencijala Srbije“.

Sajam se prvi put održava u virtuelnom obliku na platformi sajam.pfm.rs i tako više od 50 mladih preduzetnika, privrednika, habova i privrednih inkubatora iz cele Srbije ima priliku da svoj rad predstavi posetiocima, tačnije, budućim mladim preduzetnicima, kako bi na jednom mestu imali dostupne sve neophodne informacije za započinjanje sopstvenog poslovanja.

„Izazovi koje je ova godina donela za sve nas odrazili su se i na ovogodišnju realizaciju sajma, koji je, iako planiran da se održi fizički, ipak prebačen u virtuelne okvire. Kako bismo našim posetiocima i izlagačima obezbedili jedno jedninstveno iskustvo, za potrebe održavanja sajma kreirali smo posebnu platformu i pronašli način da se veliki deo aktivnosti i komunikacije ipak održi uživo putem online alata“, objašnjava za Biznis.rs jedna od organizatora, Marijana Marinković.

Marijana Marinković
Foto: Žene ne gubite vreme

Sajam je do sada okupio više od 3.000 mladih posetilaca, kojima je 200 mladih preduzetnika iz cele Srbije imalo priliku da prezentuje svoje poslovanje.

 „Cilj ovog sajma je da na jedno mesto okupi celokupnu preduzetničku zajednicu Srbije, tačnije, da mladima na jednom mestu obezbedi sve neophodne informacije za započinjanje sopstvenog poslovanja„, izjavila je naša sagovornica.

Кako su izlagači na Sajmu iz svih krajeva Srbije, posetioci imaju priliku da se upoznaju sa privrednim potencijalima naše zemlje, ali i sa uspešnim mladim preduzetnicima, koji dolaze iz različitih gradova i okruženja, kao i da od njih saznaju kakva je poslovna klima u tim gradovima i kako je izgledao njihov razvojni put.

„Svakako da nije lako celo jedno iskustvo, kao što je sajam, preneti na online platforme i napraviti sveobuhvatni proces i protok aktivnosti i informacija, ali smo mi pred sobom imali dovoljno veliki i značajan cilj, a to je da svakoj mladoj osobi iz cele Srbije omogućimo da se informiše ili pak promoviše svoj poslovni poduhvat“, ističe Marinković.

Na sajmu su predstavljena i dva dokumenta značajna za razvoj omladinskog preduzetništva u Srbiji, koja su izrađena u okviru ovog programa, a to su: „Industrijski potencijali za razvoj omladinskog preduzetništva i pokretanje posla u četiri statistička regiona Srbije“ i predlog dokumenta „Definisanje termina – mladi preduzetnik“.

„Značaj sajma prepoznat je i prošle godine na takmičenju Evropske komisije, gde se Privredni forum mladih našao u samom vrhu evropskih inicijativa koje se bave podrškom preduzetništva mladih“, naglasila je ona.

Kako kaže, glavna inicijativa Privrednog foruma mladih, koja će ove godine biti predstavljena, jeste i definisanje termina „mladi preduzetnik“, na kojoj će kroz Savet za omladinsko preduzetništvo Privredne komore Srbije Forum raditi, kako bi ovaj termin bio definisan u skladu sa postojećim zakonskim aktima.

„Smatramo da su inicijative i događaji poput ovih ključni za razvoj omladinskog preduzetništva zato što na jednom mestu okupljaju sve značajne aktere i omogućavaju nam da se povežemo i da zajedno sagledamo postojeće poslovno okruženje“, zaključuje Marinković.

Online Sajam
Foto: Sajam omladinskog preduzetništva ’20

Prisustvo je besplatno, a dobrodošli su svi mladi ljudi koji žele da se informišu o mogućnostima za započinjanje sopstvenog poslovanja.

„Glavni cilj sajma je da mlade ljude iz cele Srbije informiše o prilikama za započinjanje sopstvenog poslovanja, stoga je čitav sajam interaktivnog karaktera, a posetioci uživo mogu da posećuju virtuelne štandove i razgovaraju sa izlagačima, ali i da prisustvuju nizu predavanja, radionica i prezentacija programa podrške“, podseća naša sagovornica.

Projekat „Privreda za mlade – Put mladog preduzetnika“, pored Ministarstva omladine i sporta, podržao je i Savet za omladinsko preduzetništvo Privredne komore Srbije.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...