smatraju da pregovori sa vladom srbije nisu propali

Samostalni sindikat Fiata: Čekamo ponudu države na naše zahteve

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

16.6.2022 15:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Samostalni sindikat Fiata: Čekamo ponudu države na naše zahteve Samostalni sindikat Fiata: Čekamo ponudu države na naše zahteve
U Samostalnom sindikatu Fiatove fabrike automobila u Kragujevcu danas su kazali da će na protestu radnika koji je zakazan za petak ispred gradske uprave... Samostalni sindikat Fiata: Čekamo ponudu države na naše zahteve

U Samostalnom sindikatu Fiatove fabrike automobila u Kragujevcu danas su kazali da će na protestu radnika koji je zakazan za petak ispred gradske uprave obavestiti okupljene o dosadašnjem toku pregovora sa državom oko poboljšanja socijalnog programa.

Član pregovaračkog tima i predsednik tog sindikata Saša Đorđević je agenciji Beta rekao da podržava protest radnika, ali i da ne smatra da su pregovori propali.

On je kazao da je na sastanku radne grupe koja pregovara o statusu radnika fabrike Fiat Chrysler Automobiles Srbija  (FCA) u sredu u Vladi Srbije rečeno da neće izlaziti sa ponudom na zahteve radnika sve dok traje prijavljivanje radnika za jednu od dve opcije – odlazak na rad u inostranstvo ili otpremnine.

Đorđević je rekao da će se sačekati da vlada u ponedeljak ili u utorak iznese svoju ponudu i da će od toga zavisiti dalji koraci sindikalne borbe, odnsono kada saznaju da li su njihovi zahtevi rešeni pozitivno.

On je naveo i da mu je u vladi potvrđeno da ona, kao manjinski vlasnik FCA, ostaje „nedvosmisleno“ na istoj poziciji, odnosno da želi, hoće i ima načina da pomogne radnicima u pogledu svih opcija.

FCA Srbija d.o.o. Kragujevac

KOSOVSKA 4, 34000 Kragujevac , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
397.894.424,40 (2020)
Broj zaposlenih:
2.133 (2020)

Predstavnici Fiatovih radnika i učesnici pregovora ocenili su da su „pregovori propali“ budući da nisu danas dobili odgovor na zahteve radnika. Zbog toga su za petak u podne najavili protest radnika ispred gradske uprave u Kragujevcu.

  • SNEZANA

    16.6.2022 #1 Author

    Bilo bi dobro da nadju kompromis

    Odgovori

  • MARKO7

    16.6.2022 #2 Author

    Pa nek idu preko biće im bolje…

    Odgovori

  • VILENJAK

    16.6.2022 #3 Author

    Podrška za radnike!

    Odgovori

  • Tatjana

    16.6.2022 #4 Author

    Kad ce se ovo zavrsiti

    Odgovori

  • GOCA BG

    16.6.2022 #5 Author

    Izadju taksisti i dobiju sve sto traze,zasto onda da ne izadju i radnici i traze ono sto im pripada…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...