SEDMA ŽRTVA KORONA VIRUSA U SRBIJI, ukupno 457 obolelih

SrbijaVesti

26.3.2020 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs

U Srbiji je u četvrtak još jedna osoba umrla od posledica izazvanih korona virusom, čime je broj žrtava povećan na sedam. Direktorka Instituta za...

U Srbiji je u četvrtak još jedna osoba umrla od posledica izazvanih korona virusom, čime je broj žrtava povećan na sedam. Direktorka Instituta za javno zdravlje Batut Verica Jovanović izjavila je da je sedma osoba (48) preminula u KBC „Dragiša Mišović“. Ona je, kako prenose beogradski mediji, prenela da se životno doba smrtnih ishoda kreće od srednjeg ka starijem životnom dobu.

U četvrtak do 15 sati, prema podacima Ministarstva zdravlja, registrovano je novih 73 obolelih, a ukupan broj obolelih u Srbiji iznosi 457, među kojima su i dve bebe.

Od srede do četvrtka testirani su uzorci još 295 osoba od kojih je 73 pozitivno i 222 negativno na novi korona virus. Od potvrđenih 73 slučaja, njih 47 je hospitalizovano. Do sada je u nacionalnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano ukupno 1.456 osoba, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

U noći između srede i četvrtka u Srbiji su preminule dve osobe zaražene korona virusom, čime je broj žrtava od ovog virusa povećan na šest. Preminuli su muškarac (80) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije i žena (62), koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Kako prenose beogradski mediji, oboje su imali hroničnih zdravstvenih problema.

Episkop Milutin zaražen korona virusom

Eparhija valjevska Srpske pravoslavne crkve saopštila je u četvrtak da je episkop Milutin zaražen korona virusom, kao i još dvojica sveštenoslužitelja iz iste Eparhije. U zvaničnom saopštenju je navedeno da su trojica zaraženih smešteni u KCB Dragiša Mišović u Beogradu. Eparhija valjevska demantovala je nezvaničnu informaciju da je jedan od uzroka pojave virusa u tom gradu bila nedavna poseta jednog sveštenika iz Italije, tvrdeći da je episkop Milutin od uvođenja vanrednog stanja poštovao mere samoizolacije.

Test otkrio zarazu kod trudnice

Direktor GAK Narodni front Željko Miković potvrdio je da je jedna trudnica zaražena korona virusom. Trudnica, koja će u petak biti porođena, testirana je, jer je bila u kontaktu sa inficiranom osobom. Prema Mikovićevim rečima tri trudnice su tesirane, od kojih kod dve nije bilo virusa. “Ona je neverovatno dobro, čak i nema nikakvu kliničku sliku, osim što su testovi pozitivni”, naveo je Miković u izjavi za Kurir. On je objasnio da će porođaj biti indukovan, kao I da će biti obavljen u posebnom delu bolnice, koji je namenjen za porođaj eventualno zaraženih trudnica.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.