Akcije japanske firme skočile za šest odsto

Sega najavila strateško partnerstvo s kompanijom Microsoft

Hi-techLifestyleSvetVesti

1.11.2021 09:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Sega najavila strateško partnerstvo s kompanijom Microsoft Sega najavila strateško partnerstvo s kompanijom Microsoft
Iz kompanije Sega Sammy Holdings saopšteno je da postoji mogućnost za strateški savez sa tehnološkim gigantom Microsoftom. Kako je navedeno, ovaj savez bi se... Sega najavila strateško partnerstvo s kompanijom Microsoft

Iz kompanije Sega Sammy Holdings saopšteno je da postoji mogućnost za strateški savez sa tehnološkim gigantom Microsoftom. Kako je navedeno, ovaj savez bi se oformio u cilju razvoja visokobudžetnih video-igara preko Microsoftove cloud gaming tehnologije, ali postoje naznake i da bi povezivanje između dve firme moglo biti na više nivoa.

Kompanija Sega, čije je sedište u Tokiju, radi na igrama koje će pomoću Microsoftove Azure cloud tehnologije dobiti globalnu publiku, rečeno je prilikom berzanskog trgovanja bez nekih preciznijih detalja. Na jutarnjem trgovanju akcije Sege su potom skočile za šest odsto, piše Reuters.

Glavni gaming sistem kompanije Microsoft dostupan je na njenom cloudu preko Xbox Game Pass, servisa za prijavljivanje sa različitih platformi, koji uključuje Segine naslove poput popularne serije igara “Yakuza”. Ovakav pristup igrama predstavlja prekid upotrebe nezgrapnih hardvera, ali zahteva brzi internet.

Prodor Microsofta u ovaj sektor u razvoju dolazi nakon što je Xbox uspostavio dominaciju u odnosu na PlayStation konzolu, koju proizvodi rival ove kompanije Sony.

Kako su izjavili predstavnici Sege, u saradnji sa Microsoftom očekuju da će ostvariti cilj koji je usmeren ka optimizaciji razvojnog procesa i nastaviti da pružaju igračima visokokvalitetna iskustva pomoću Azure cloud tehnologije.

Microsofrovo nadmetanje za Segin naslov „Sonic the Hedgehog“ provlači se po gaming krugovima već decenijama. Japan, kao treće najveće tržište video-igara i glavni inovator u oblasti, uvek je bio slaba tačka za kompaniju sa sedištem u Vašingtonu.

Dve firme, koje imaju dugu istoriju saradnje, donele su pomenuto saopštenje nakon niza objava Seginih naslova koji su pobrali dobre ocene kritike, kao što su “Persona” i serija igara “Total War”.

Sega, koja je odustala od sopstvenog biznisa u proizvodnji konzola, poznata i po kreiranju kockarskih pačinko aparata, naznačila je da ima ambicije da proširi svoju ponudu video-igara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...